МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Положиха цветя пред гроба на политика и държавника Петко Каравелов

 

На 6 февруари, по инициатива на „Студентско общиство по конституционализъм и демокрация“ към Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в църквата „Св. Седмочисленици“ в София се отслужи заупокойна молитва и литургия в памет на големия български държавник и политик Петко Каравелов. Проф. Георги Близнашки, ръководител на студентския клуб, бе сред инициаторите на събитието. В храма бяха още кметът и заместник-кметът на Община Копривщица – Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, директорът на Дирекция „ТСУ“ към общинска администрация инж. Османи Родригес, съпругата на копривщенския кмет - Людмила Герданова, и музейните служители Мария Караниколова, Делка Гугова, Рени Пачева, Елена Лудова и Лушка Лудова, от родния град на политика.

Възпоменателното събитие бе уважено и от проф. Искро Косев, Гео Кукудов, проф. Николай Цанков и Надя Искрова Косева и адвокат Валентин Брайков – копривщенци, живеещи в столицата. Службата в храма изнесоха архимандрит Василий – протосингел на Софийска митрополия, отец Ангел Ангелов – духовен надзорник на Софийска митрополия и отец Николай Коцев, който служи в храм „Свети Седмочисленици“ в София.

След заупокойната служба студентите, копривщенци и уважилите честването се отправиха към гроба на Петко и Екатерина Каравелови, който е в непосредствена близост до храма. Слово в памет на политика Петко Каравелов произнесе Гергана Тодорова – студент в Юридическия факултет на Софийския университет. Архимандрит Василий и проф. Георги Близнашки, според християнските традиции, преляха гроба на българския държавник и министър-председател с вино. Цветя поднесоха всички присъстващи. Венец на гроба на Петко Каравелов поднесоха и студентите от 2 курс на Юридическия факултет. Направена бе обща снимка за спомен.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930