МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Шумно рекламираната акция „Да изчистим България за един ден” не срещна неоходимото разбиране сред жителите на Мирково. Въпреки че общината беше пуснала обява, че ще окаже съдействие на всички граждани,  организации и фирми за почистването на поречието на река Мирковчица, двора на читалище „Христо Ботев” и на зелените площи при чешмата под гарата, желаещи не се явиха.

 

Във фейсбук страницата „Гласът на Мирково” беше публикувана снимка, показваща замърсеното поречие на река Калугерица, но никой не излезе да го почисти, дори авторът на фотографията. Въпреки призивите, непочистени останаха и любимите места за разходка, отдих и почивка, зелените площи, спортните и детските площадки. Единствените, които откликнаха на призива и се включиха в доброволното почистване на района, в който работят, бяха служителките на социалния патронаж, сътрудничещи си с БЧК и три жени, работещи на спортния комплекс. 

Въоръжени с ръкавици, метли, лопати и чували, те съвестно почистиха района около сградите за приготвяне на храна на възрастни и болни хора и игрищата на стадиона. Явно всеки в Мирково разчита на службите по чистотата да направят необходимото и щом като им се плаща, нека да чистят. Похвална е инициативата на други селища, например в с. Зверино, където всички ученици, заедно със своите учители, почистиха района на училището и го подготвиха за предстоящата учебна година.

Смятам, че така на практика се възпитават децата в трудолюбие, отговорност и любов към родното село и мястото, в което прекарваме голяма част от живота си.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930