МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

Шумно рекламираната акция „Да изчистим България за един ден” не срещна неоходимото разбиране сред жителите на Мирково. Въпреки че общината беше пуснала обява, че ще окаже съдействие на всички граждани,  организации и фирми за почистването на поречието на река Мирковчица, двора на читалище „Христо Ботев” и на зелените площи при чешмата под гарата, желаещи не се явиха.

 

Във фейсбук страницата „Гласът на Мирково” беше публикувана снимка, показваща замърсеното поречие на река Калугерица, но никой не излезе да го почисти, дори авторът на фотографията. Въпреки призивите, непочистени останаха и любимите места за разходка, отдих и почивка, зелените площи, спортните и детските площадки. Единствените, които откликнаха на призива и се включиха в доброволното почистване на района, в който работят, бяха служителките на социалния патронаж, сътрудничещи си с БЧК и три жени, работещи на спортния комплекс. 

Въоръжени с ръкавици, метли, лопати и чували, те съвестно почистиха района около сградите за приготвяне на храна на възрастни и болни хора и игрищата на стадиона. Явно всеки в Мирково разчита на службите по чистотата да направят необходимото и щом като им се плаща, нека да чистят. Похвална е инициативата на други селища, например в с. Зверино, където всички ученици, заедно със своите учители, почистиха района на училището и го подготвиха за предстоящата учебна година.

Смятам, че така на практика се възпитават децата в трудолюбие, отговорност и любов към родното село и мястото, в което прекарваме голяма част от живота си.

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930