МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Тази година посрещането на Коледа, изпращането на старата и посрещането на Новата  година за община Мирково започна от 20 декември. Първи в поредицата от празници, като най-нетърпеливи, се наредиха малчуганите от ДГ „Дора Габе”. Те поднесоха своите саморъчно направени новогодишни картички на Кмета на общината госпожа Цветанка Йотина, на Зам.-кмета тосподин Велко Лисев и на Секретаря на общината госпожа Цвета Попова. Представителната група бе приета сърдечно в кметския кабинет, където малчуганите изпълниха коледни песни и стихове, за което получиха и коледни лакомства и поздравления. На обяд децата бяха въвлечени неусетно и незабележимо в приказния свят на Дядо Коледа благодарение на актьорите от театър „Л. Кабакчиев” гр. Казанлък и благодарение на финансовата подкрепа на общината.

 

След като децата помогнаха да бъдат намерени откраднатите ботуши на добрия старец, той се появи и възнагради с подарък всяко дете.  Малчуганите получиха щедро дарение във вид на играчки,  дарени от ръководството на „Елаците мед”  АД, за което ръководството сърдечно благодари. Същият ден празнуваха пенсионерските клубове в Смолско и Каменица, където празникът беше отбелязан с общо тържество. На следващия ден ученици от всички класове от ОУ” Г. Бенковски” изнесоха богата програма, изпълнена с песни, стихове, танци, коледни пожелания и обещания, очаквания и предновогодишни вълнения. За всички жители на с. Мирково в съботната вечер самодейците от Народно читалище „Христо Ботев 1884” показаха своята традиционна коледна програма, в която взеха учестие всички състави към читалището. В неделната вечер със своя коледна програма се представиха и самодейците към НЧ”Светлина 1905” с. Буново. На 25 декември на площад „Разкола” в Мирково Дядо Коледа раздаде подаръци на децата, а за всички присъстващи от общинска администрация беше осигурена коледна почерпка, духова музика и богата заря. На втория ден от Коледа с богата музикална програма в Смолско се представиха самодейците от НЧ ”Отец Паисий 1901” с ръководител Цветина Грамова. Пенсионерските клубове от Бенковски и Мирково също посрещнаха празниците със свои банкети. На 28 декември с много песни, танци и веселие беше проведена и традиционната Коледно-новогодишна вечер за всички структури, организации и подразделения, работещи във взаимодействие с община Мирково на нейна територия. Кукерският клуб „Мирково” с ръководител Илийчо Лалчев също изпрати годината със свое тържество. Клубът запазва българските традиции и изпраща годината с много свои представителни участия и награди. Гости на тяхното тържество бяха танцьори от читалище „Труд и постоянство” с. Челопеч,  което пък заздравява връзките между двете села.

 

 

 

 

Септември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930