МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

Тази година посрещането на Коледа, изпращането на старата и посрещането на Новата  година за община Мирково започна от 20 декември. Първи в поредицата от празници, като най-нетърпеливи, се наредиха малчуганите от ДГ „Дора Габе”. Те поднесоха своите саморъчно направени новогодишни картички на Кмета на общината госпожа Цветанка Йотина, на Зам.-кмета тосподин Велко Лисев и на Секретаря на общината госпожа Цвета Попова. Представителната група бе приета сърдечно в кметския кабинет, където малчуганите изпълниха коледни песни и стихове, за което получиха и коледни лакомства и поздравления. На обяд децата бяха въвлечени неусетно и незабележимо в приказния свят на Дядо Коледа благодарение на актьорите от театър „Л. Кабакчиев” гр. Казанлък и благодарение на финансовата подкрепа на общината.

 

След като децата помогнаха да бъдат намерени откраднатите ботуши на добрия старец, той се появи и възнагради с подарък всяко дете.  Малчуганите получиха щедро дарение във вид на играчки,  дарени от ръководството на „Елаците мед”  АД, за което ръководството сърдечно благодари. Същият ден празнуваха пенсионерските клубове в Смолско и Каменица, където празникът беше отбелязан с общо тържество. На следващия ден ученици от всички класове от ОУ” Г. Бенковски” изнесоха богата програма, изпълнена с песни, стихове, танци, коледни пожелания и обещания, очаквания и предновогодишни вълнения. За всички жители на с. Мирково в съботната вечер самодейците от Народно читалище „Христо Ботев 1884” показаха своята традиционна коледна програма, в която взеха учестие всички състави към читалището. В неделната вечер със своя коледна програма се представиха и самодейците към НЧ”Светлина 1905” с. Буново. На 25 декември на площад „Разкола” в Мирково Дядо Коледа раздаде подаръци на децата, а за всички присъстващи от общинска администрация беше осигурена коледна почерпка, духова музика и богата заря. На втория ден от Коледа с богата музикална програма в Смолско се представиха самодейците от НЧ ”Отец Паисий 1901” с ръководител Цветина Грамова. Пенсионерските клубове от Бенковски и Мирково също посрещнаха празниците със свои банкети. На 28 декември с много песни, танци и веселие беше проведена и традиционната Коледно-новогодишна вечер за всички структури, организации и подразделения, работещи във взаимодействие с община Мирково на нейна територия. Кукерският клуб „Мирково” с ръководител Илийчо Лалчев също изпрати годината със свое тържество. Клубът запазва българските традиции и изпраща годината с много свои представителни участия и награди. Гости на тяхното тържество бяха танцьори от читалище „Труд и постоянство” с. Челопеч,  което пък заздравява връзките между двете села.

 

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930