МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Както съобщи електронното издание „Портал на Разлог”, градът посрещна хиляди кукери на карнавала „Старчевата 2019“. При голям интерес от страна на самодейци, маскарадни и кукерски групи от всички краища на страната, е протeкъл VIII Международен кукерски карнавал, между които са били и членовете на Кукерски клуб „Мирково“. В негo са взели участие 16 групи, три от които са от съседна Македония. Всички участващи групи са отличени с награди у нас и в чужбина.

 

Събитието е едно от най-значимите в района и предизвиква национален и международен интерес. Маскарадни групи са показали някои забравени народни традиции и са гонели злите сили, показвайки на любопитните гости уникални маски и костюми и въвеждайки ги в тайните на древните езически обичаи и народни традиции.

Карнавалът „Старчевата 2019“ има конкурсен характер, затова участниците в различните категории са оценявани от професионално жури. Първото място си разделят Карнавална група „Дълбошница“, гр. Петрич и Кукерска група с. Победа, Община Тунджа. Специални награди  в категорията „Иновации“ е присъдена на Кукерски клуб „Мирково“. Мирковският клуб ще вземе участие и в предстоящия 28-ми Международен карнавал „Сурва 2019”  в град Перник, който ще се проведе от 25 до 27 януари.

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031