МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

През миналата седмица стана известно, че са били поругани паметници в гробищен парк Мирково. Този срамен варварски и вандалски акт е дело на неизвестен извършител, не е ясно и кога точно е сторено това деяние.

По времето, когато мнозина се стремят да направят нещо стойностно, да благоустрояват средата, в която живеем, да гоним европейците, които все не можем по различни причини да стигнем, се намират такива, които нищо не могат и не са направили нито за себе си, нито за обществото, но единственото, което правят е да рушат!

 

Смеем се, когато слушаме вица за Бай Ганьо, който застанал пред Бранденбургската врата в Берлин и казал: „А, то две кила динамит ще й стигнат!”. Но не е за смях!. Това показва една типична нашенска черта, че много ни бива да рушим, но не и да пазим съграденото от други.

Постъпката е срамна, осъдителна, дело на човек, за който няма нищо свято. Не е важно в нетрезво състояние ли е бил, дрогиран ли, някакви непонятни комплекси ли е преодолявал извършителят, това е без значение. По-важното е, че този човек не е бил възпитан добре, че е тук някъде сред нас и може дори да ни се надсмива. За него няма човешко достойнство, почит към починалите, уважение към живите и му липсват елементарните човешки ценности.

Пак типично по нашенски вероятно ще започнем да търсим вината в училището, в учителите, които е трябвало да го възпитат, макар подобни дела се учат от родителите. Полицията работи по неговото откриване и дано по-скоро го установи и му бъде наложено съответното наказание. Но той нека да знае, че Господ бави, но не забравя! Това деяние е срамно, осъдително, нечовешко и грозно и няма място сред нас. Да пази Бог!

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930