МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

През миналата седмица стана известно, че са били поругани паметници в гробищен парк Мирково. Този срамен варварски и вандалски акт е дело на неизвестен извършител, не е ясно и кога точно е сторено това деяние.

По времето, когато мнозина се стремят да направят нещо стойностно, да благоустрояват средата, в която живеем, да гоним европейците, които все не можем по различни причини да стигнем, се намират такива, които нищо не могат и не са направили нито за себе си, нито за обществото, но единственото, което правят е да рушат!

 

Смеем се, когато слушаме вица за Бай Ганьо, който застанал пред Бранденбургската врата в Берлин и казал: „А, то две кила динамит ще й стигнат!”. Но не е за смях!. Това показва една типична нашенска черта, че много ни бива да рушим, но не и да пазим съграденото от други.

Постъпката е срамна, осъдителна, дело на човек, за който няма нищо свято. Не е важно в нетрезво състояние ли е бил, дрогиран ли, някакви непонятни комплекси ли е преодолявал извършителят, това е без значение. По-важното е, че този човек не е бил възпитан добре, че е тук някъде сред нас и може дори да ни се надсмива. За него няма човешко достойнство, почит към починалите, уважение към живите и му липсват елементарните човешки ценности.

Пак типично по нашенски вероятно ще започнем да търсим вината в училището, в учителите, които е трябвало да го възпитат, макар подобни дела се учат от родителите. Полицията работи по неговото откриване и дано по-скоро го установи и му бъде наложено съответното наказание. Но той нека да знае, че Господ бави, но не забравя! Това деяние е срамно, осъдително, нечовешко и грозно и няма място сред нас. Да пази Бог!

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031