МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

През миналата седмица в ОУ „Георги Бенковски” – Мирково се проведе Седмица на математиката. Педагогът по учебния предмет Кунка Христова беше подготвила учениците от всички класове със съответните задачи. На принципа на „взаимоучителната метода” от някогашните възрожденски училища, по-големи ученици преподаваха учебния материал на ученици от по-малките класове. С тази задача много добре се справиха девет ученика от средния курс, като най-малката разлика в годините беше между седмокласника Тодор Маринов  и „неговите” ученици от шести клас. 

 

В часовете по ЗИП по математика възпитаниците на учебното заведение са решавали математически кръстословици и логически задачи, свързани с математиката. В последния ден на седмицата беше проведен и празник на учебната дисциплина под надслов „Математиката е царица на науките”. Той се състоя в кабинета по математика и на него присъстваха ученици от всички класове, учители и гости.  Бяха формирани два отбора  „Алгебратите“ и „Математически войни“ с по трима представители от различни класове, които решаваха задачи в три кръга. Водещи бяха Всезнайко и Любознайка, които занимаваха публиката с решаването на различни задачи, докато отборите се справяха със своите. 

Тричленно жури оценяваше резултатите на двата отбора и им даваше точки за бързина и правилни отговори. Най-трудната задача за публиката, при която никой не стигна до правилния отговор, беше да се съберат всички цифри от едно до сто включително. Оказа се, че гениалното решение на тази задача е направил известният математик Гаус и то още като дете.

Ученици представиха занимателната сценка „В час по математика”. След оспорваното състезание за победител беше обявен отборът на „Математически войни“. Всички участници в Седмицата на математика в ОУ – Мирково получиха награди.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728