МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Най-светлият пролетен празник на българската просвета и култура беше тържествено посрещнат от жителите на с. Мирково.  Учениците бяха поздравени от директора на училището Марианна Горгорова.  Под тържествените звуци на марш, изпълнен от духовата музика, официално беше предадено на следващите знаменосци училищното знаме. Старият знаменосец Валентин Коленцов, съвместно с двете асистентки Неделина Минкова и Гергана Стойнова, предадоха училищния символ на новия знаменосец Радостин Божков, Стефка Вълева и Стоилка Стефанова.  Учениците понесоха ликовете на двамата братя, копие на глаголицата, знамената на училището, на България и на Европейския съюз и направиха обиколка на селото, като минаха през двата площада, след което се отправиха към читалищната сграда.

 

Кметът Цветанка Йотина приветства учащите и техните преподаватели с националния празник.  Награди за своята важна мисия получиха колективите на ОУ „Георги Бенковски”,  читалище „Христо Ботев” – с. Мирково и ДГ „Дора Габе”. Индивидуални подаръци и цветя от общината получиха всички пенсионирани учители на селото. Поздравителна телеграма, прочетена от Мая Марковска по случай светлия празник, беше изпратена от Милена Дамянова, председател на комисията по образованието  и науката в 44-то Народно събрание. Поздравителни адреси бяха получени от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ и от д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“.

Директорът на училището г-жа Горгорова награди със специални грамоти за участия в различни състезания, олимпиади и други форми на ученическо творчество най-изявените ученици в училището. Пръв сред тях бе Никола Танов, следван от Димитър Мирчев, Стефка Вълева, Неделина Минкова и Цветелин Гаврилов.

Празничното тържество започна със стихове за възхвала на буквите от водещите,  песни, стихове и драматизация по приказка, показани от най-малките ученици.  Пенсионираните учители бяха поздравени с три песни от четвъртокласниците. С програма се представиха и учениците от средния курс, които със своята ръководителка Роси Гераскова изпълниха посещението на бай Ганьо у професор Иречек.  Стихове рецитираха Светлозара и Йорданка, а с още песни се изявиха Ради и Стоилка, Санка и Илияна, съпроводени от игривите момичета от пети и седми клас. Накрая седмокласниците със сълзи в очите се разделиха с училището и своята класна ръководителка Ава Аянска, която беше подготвила закачливи грамоти за всеки един от своите ученици. 

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728