МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

Най-светлият пролетен празник на българската просвета и култура беше тържествено посрещнат от жителите на с. Мирково.  Учениците бяха поздравени от директора на училището Марианна Горгорова.  Под тържествените звуци на марш, изпълнен от духовата музика, официално беше предадено на следващите знаменосци училищното знаме. Старият знаменосец Валентин Коленцов, съвместно с двете асистентки Неделина Минкова и Гергана Стойнова, предадоха училищния символ на новия знаменосец Радостин Божков, Стефка Вълева и Стоилка Стефанова.  Учениците понесоха ликовете на двамата братя, копие на глаголицата, знамената на училището, на България и на Европейския съюз и направиха обиколка на селото, като минаха през двата площада, след което се отправиха към читалищната сграда.

 

Кметът Цветанка Йотина приветства учащите и техните преподаватели с националния празник.  Награди за своята важна мисия получиха колективите на ОУ „Георги Бенковски”,  читалище „Христо Ботев” – с. Мирково и ДГ „Дора Габе”. Индивидуални подаръци и цветя от общината получиха всички пенсионирани учители на селото. Поздравителна телеграма, прочетена от Мая Марковска по случай светлия празник, беше изпратена от Милена Дамянова, председател на комисията по образованието  и науката в 44-то Народно събрание. Поздравителни адреси бяха получени от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ и от д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“.

Директорът на училището г-жа Горгорова награди със специални грамоти за участия в различни състезания, олимпиади и други форми на ученическо творчество най-изявените ученици в училището. Пръв сред тях бе Никола Танов, следван от Димитър Мирчев, Стефка Вълева, Неделина Минкова и Цветелин Гаврилов.

Празничното тържество започна със стихове за възхвала на буквите от водещите,  песни, стихове и драматизация по приказка, показани от най-малките ученици.  Пенсионираните учители бяха поздравени с три песни от четвъртокласниците. С програма се представиха и учениците от средния курс, които със своята ръководителка Роси Гераскова изпълниха посещението на бай Ганьо у професор Иречек.  Стихове рецитираха Светлозара и Йорданка, а с още песни се изявиха Ради и Стоилка, Санка и Илияна, съпроводени от игривите момичета от пети и седми клас. Накрая седмокласниците със сълзи в очите се разделиха с училището и своята класна ръководителка Ава Аянска, която беше подготвила закачливи грамоти за всеки един от своите ученици. 

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930