МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 Организира коледен базар за подкрепа на дейността си

  На светлия християнски празник Игнажден на площад „Разкола“ в с. Мирково  беше проведен благотворителен коледен базар, организиран от Народно читалище „Културен подем – 2020”. Неговата цел бе да се наберат средства за финансиране дейността на  институцията. 

 Въпреки  студеното и мъгливо време много мирковчани посетиха базара, като едва изчакаха да бъдат подредени масите. Голяма част от показаните експонати бяха   изработени ръчно от членове на читалището. На специална маса бяха подредени грижливо опаковани коледни украси, сред които сурвачки, коледни венци, стенни украшения, домашни плетива, картички, млечни продукти, лакомства, свещници и много други.

 В свое специално изявление по интернет председателят на читалището Иванка Вълева изказа благодарност към хората, които не пожалиха сили и средства, за да предоставят стоки и продукти за базара. Г-жа Вълева специално благодари на най малките спонсори Рая и Митко Мирчеви и Гергана Лалова за хубавите сувенири и предоставените от тях пъстри терлици, на Петя Йотина за вкусните фермерски продукти, на Цветан Духлаков за красивите дрехи за книги, на Александра Дешова и Нонка Клюнчева за прекрасните сувенири, на Таня Маринкова за коледните подаръци, на Недялка Кренева за традиционната баница, на Искра Каменовска за чудесните картички и коледни венци, на Стефка Горгорова за автентичните сурвачки и стенни пана, на Цвета Попова за фантастичните джинджифилови курабийки. Благодарности тя отправи към Теодора Хрискова, Полина Гинина и Габриела Кренева, които въпреки студа и мъглата стоически обслужваха клиентите. Огромни благодарности отправи тя към всички хора за  техния ентусиазъм и желание да помогнат за каузата на читалището и за създадената неповторима атмосфера в тези трудни за всички времена.

 Иванка Вълева обясни, че поради пандемията в момента се събира само настоятелството на читалището. От Община Мирково са осигурили помещение за провеждане на дейността му. След преминаване на пандемията ще бъдат  създадени няколко състава. Иванка Вълева сподели също, че въпреки епидемилогичната обстановка и краткото време за подготовка, събитието беше успешно.

 За  по малко от час голяма част от предложените артикули се бяха изчерпали. Освен сумата от продажбите, допълнителни средства бяха събрани в специална кутия за дарения, които ще дадат първоначален тласък за развите на дейността на новосъздаденото мирковско читалище

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31