МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

 Организира коледен базар за подкрепа на дейността си

  На светлия християнски празник Игнажден на площад „Разкола“ в с. Мирково  беше проведен благотворителен коледен базар, организиран от Народно читалище „Културен подем – 2020”. Неговата цел бе да се наберат средства за финансиране дейността на  институцията. 

 Въпреки  студеното и мъгливо време много мирковчани посетиха базара, като едва изчакаха да бъдат подредени масите. Голяма част от показаните експонати бяха   изработени ръчно от членове на читалището. На специална маса бяха подредени грижливо опаковани коледни украси, сред които сурвачки, коледни венци, стенни украшения, домашни плетива, картички, млечни продукти, лакомства, свещници и много други.

 В свое специално изявление по интернет председателят на читалището Иванка Вълева изказа благодарност към хората, които не пожалиха сили и средства, за да предоставят стоки и продукти за базара. Г-жа Вълева специално благодари на най малките спонсори Рая и Митко Мирчеви и Гергана Лалова за хубавите сувенири и предоставените от тях пъстри терлици, на Петя Йотина за вкусните фермерски продукти, на Цветан Духлаков за красивите дрехи за книги, на Александра Дешова и Нонка Клюнчева за прекрасните сувенири, на Таня Маринкова за коледните подаръци, на Недялка Кренева за традиционната баница, на Искра Каменовска за чудесните картички и коледни венци, на Стефка Горгорова за автентичните сурвачки и стенни пана, на Цвета Попова за фантастичните джинджифилови курабийки. Благодарности тя отправи към Теодора Хрискова, Полина Гинина и Габриела Кренева, които въпреки студа и мъглата стоически обслужваха клиентите. Огромни благодарности отправи тя към всички хора за  техния ентусиазъм и желание да помогнат за каузата на читалището и за създадената неповторима атмосфера в тези трудни за всички времена.

 Иванка Вълева обясни, че поради пандемията в момента се събира само настоятелството на читалището. От Община Мирково са осигурили помещение за провеждане на дейността му. След преминаване на пандемията ще бъдат  създадени няколко състава. Иванка Вълева сподели също, че въпреки епидемилогичната обстановка и краткото време за подготовка, събитието беше успешно.

 За  по малко от час голяма част от предложените артикули се бяха изчерпали. Освен сумата от продажбите, допълнителни средства бяха събрани в специална кутия за дарения, които ще дадат първоначален тласък за развите на дейността на новосъздаденото мирковско читалище

 

 

 

Февруари 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728