МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Във връзка с провеждане на предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд в Община Мирково беше проведен еднодневен курс на обучение за преброители и контрольори. То се ръководеше от Мирослава Матеева, експерт от „Статистиката“ за Софийска област.

 Г-жа Матеева разясни новите моменти в преброяването, което трябваше да бъде проведено през месец февруари, но беше отложено поради противоепидемичните мерки и ограничения. Участието в преброяването е задължително, а на гражданин, което откаже да предостави на преброителите своите данни, ще бъде налагана глоба в размер на 160 лв.

 По време на електронното преброяване преброителят няма право да посещава жилищата и да извършва преброяване на лицата. За пълното преброяване се използват няколко вида карти: една за сградите жилищата и населението, втора за сградите и жилищата, която е съкратен вариант на първата и се използва в определени случаи, има карта за временно присъстващи лица и допълнителна карта за многочленно домакинство. Въпросите относно сградите са многобройни и в тях се дават сведения за вида на сградата, на колко етажа е, с каква конструкция е и с какъв основен материал е построена,  през коя година е построена и други.

 В раздела за жилище сведенията са за вида му, как се използва, чия собственост е, каква е общата застроена площ, колко стаи има в него, има ли необходимите за живот удобства, кухня, вътрешна баня и тоалетна, „В и К“, електрифицирано ли е, как се отоплява жилището, притежава ли външна и вътрешна изолация, използват ли се възобновяеми източници на енергия, колко души живеят в жилището и други.

 В раздела за материалната осигуреност на гражданите са включени въпроси за наличието на предмети и устройства за дълготрайна употреба, които домакинствата използват в ежедневието си. Става дума за наличието на автомобили, гаражи, вили за сезонно ползване, каблети, компютри, фиксиран достъп до интернет, наличието на мобилни и стационарни телефони , сателитна или ефирна телевизия, използването на различни електроуреди.

 В раздел „Население“  освен подробностите за всеки гражданин, има и група въпроси, които са по-специфични не са задължителни и на тях преброяваните могат да отговарят по желание. Те имат за цел да маркират получената образователна степен на населението, неговите доходи и трудова заетост, месторабота, отдалеченост на работното място, общо здравословно състояние на хората и други.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930