МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

В голям народен празник се превърна патронният ден на единствения в района храм, посветен на равноапостолните Св. Св. Константин и Елена. На 21 май на известното “Таушан тепе” край с. Мирково, където се намира Божият дом, възстановен преди години от “Елаците Мед” и “Геотехмин”, се стекоха десетки жители на Средногорието, за да се поклонят пред императора и неговата майка, дали началото на признаването и разпространението на христишянството в Римската империя. На тържественото събитие присъстваха изпълнителният директор на дружеството инж. Добри Цветков, мениджъри и специалисти от предприятието и много хора от региона.   

 

Специално за християнския празник гост на местната православна общност бе Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил – духовен глава на Ловчанската епархия. Той бе придружаван от иконом Любомир Казашки – секретар на митрополията и  игумена на Етрополския манастир “Св. Троица” – отец Емил Якимов. В съслужие с местните свещеници отец хаджи Недко Бръмбаров, отец Антоний Марчев и богослов Никола Бръмбаров, митрополит Гавриил изнесе празничната служба, която продължи няколко часа. В храма да се черкуват за празника почти постоянно влизаха миряни, които си запалваха по свещица, а църковен хор с песнопения допълваше литургията. Духовният глава на Ловчанска епархия припомни житието на майката и сина – равноапостоли и благослови присъстващите на техния ден, като пожела на всички здраве и благополучие. Той изрази благодарност към благодетелите на тържеството – управителите и колективите на двете компании, като пожела просперитет и успешни дела в работата. Митрополит Гавриил изрази своята и на всички жители на Средногорието признателност за тяхното родолюбие, подкрепа и съпричастие към духовността и християнската традиция.

В чест на двамата светци бе извършен водосвет и осветен жертвен курбан, приготвен с подкрепата на ръководството на рудодобивното и преработвателно дружество “Елаците-Мед”. За посетителите на храма по повод празника, в деня на патрона му имаше подготвени от работещи в компанията дълги маси, на които всеки можеше да вкуси от ароматната гозба.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728