МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 26 октомври Православната църква почита паметта на Свети Великомъченик Димитър Солунски. С благословията на Константийски епископ Михаил, викарий на митрополит Гавриил, в едноименния мирковски храм „Свети Димитрий бе отслужена празнична света литургия.

 На празника в патронния ден на храма съслужиха на викарий Михаил още йеромонах Нектарий от Чекотинския манастир и отец Антоний от Челопеч. В тържествената служба се включиха и отец Николай Славчев, който е предстоятел на църквата в селото и свещеник от гр. Етрополе.  Дядо владика, който обичайно провежда богослужението за Димитровден в Мирково, този път не дойде поради здравословни проблеми.

 Храмът беше отворен през целия ден, за да приеме десетките желаещи – миряни и именници, да запалят свещ, да се преклонят пред светеца и да отравят своите молитви към него да ги дари със здраве, сили и благополучие. След като беше отслужена литургията, викарий Михаил раздаде нафора на богомолците.

 Специално Петохлебие беше направено от Ганка Кренева по случай големия храмов празник за здраве и берекет. Тя самата си го беше нарекла за случая и раздаде обредния хляб на присъсващите. Хората си взеха светена вода и останаха да изчакат да стане готов приготвения за храмовия празник вкусен жертвен курбан. За здравето на мирковчани бяха заклани пет овце приготвени с общите усилия на дарители, помагачи и готвачи.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930