МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 5 декември в Основно училище „Георги Бенковски“ в с. Мирково' беше организирано състезание за химични опити - „Химията е забавна”. То бе посветенo на 5 декември - Световен ден на доброволците. Състезанието се състоя от 14:00 часа в сградата на училището, като неговото начало беше дадено от директор на ОУ „Георги Бенковски“ – Марианна Горгорова. Г-жа Горгорова приветства участниците и зрителите на интересния и нетрадиционен час.

Целта на състезанието бе да развие таланта, въображението, уменията, креативността, любознателността и инициативността на младите изследователи, както и участниците да осмислят значението на науката и как тя може да бъде и много забавна. Всеки от участниците трябваше да представи по един опит, който задължително трябваше да бъде безопасен, да не застрашава училищното имущество, стаите, сградите, както и живота и здравето на изпълнителите и наблюдаващите действията на младите химици.

 

В състезанието се включиха над 30 ученици. Те бяха разделени в две възрастови групи. Първата участниците бяха от 1 до 4 клас, а във втората – от 5 до 7 клас. Единадесет  от състезателите бяха от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Челопеч, с ръководител Йордан Ходжев. подготовката на учениците от училището домакин беше Кристиян Герчев, който е и техен преподавател по природните науки.

Наградите за най-добрите бяха множество купи, медали, грамоти и лакомства, като нямаше участници, които да не бяха поощрени. Разбира се, без победител не можеше да мине и такива не липсваха. В първа възрастова група всички призови места бяха за гостуващите ученици от село Челопеч. Във втора обаче, първото място бе присъдено за възпитаничката на ОУ „Георги Бенковски“ Йорданка Шумчева, която не скри своята радост. Тя обеща да продължава да се развива в химията и да участва във всички други конкурси, организирани от своя класен ръководител и учител по химия – Кристиян Герчев.

Радостта на учениците личеше по лицата, победители и победени заедно се забавляваха, а дружбата между двете училища беше затвърдена, благодарение на доброто сътрудничество между училищните ръководства, преподавателите, както и самите ученици.  Учителите също си обещаха да продължават установената добрата традиция.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728