МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

Децата от ДЗ „Дора Габе” в Мирково отбелязаха три празника наведнъж. На специално подготвеното тържество децата от подготвителната група показаха пред своите родители и близки  уменията си в рецитирането, пеенето  и танците. Всички деца бяха празнично облечени, с прически, дори лек грим. Всяко дете изрецитира стихове за наближаващата пролет и за Баба Марта или за България . 

Програмата беше богата на песни, посветени на първите цветя, на долетелите от юг птици, на пробуждащата се природа и нейните красоти. Неусетно и плавно децата преминаха към гордостта от това, че сме българи и изпълниха песента „Аз съм българче”. Кулминацията на тържеството стана драматизацията по легендата за хан Аспарух и началото в традицията за носене на мартеници от българите.

 

След този преход от обичта ни към Родината, се премина и към обичта към майките. Те бяха почетени с песни и танци, всяко дете беше изработило самостоятелно хартиено цвете, което подари на своята майка. Подареното цвете беше едновременно и покана за танц, а учителско жури определяше коя двойка от майка и дъщеря танцува най-добре.

За момчетата и техните бащи пък беше организирано следващото състезание. В него синът и баща му се състезаваха в най-бързото и качествено усукване на бели и червени конци за хубава мартеница. Тържеството, посветено на Баба Марта, Трети март и Осми март приключи с почерпка, осигурена от родителите.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728