МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 21 май православната църква отбелязва паметта на Светите Равноапостолни Константин и неговата майка Елена. Единственият в района храм, който носи тяхното име – в местността „Таушан тепе“, издигнат през 2016 г. от „Геотехмин“ – София и „Елаците-Мед“ – с. Мирково върху основите на старо светилище, бе посетен от десетки хора, за да запалят по свещ в чест на покровителите му и да отдадат почит към тяхното дело за тържествуването на християнството.

Службата в храма започна още в 8 часа сутринта, водена от отец Николай Славчев от с. Мирково, подпомаган от църковен хор. Свещеникът отслужи празничната литургия, а след това и водосвет. Малко преди обяд той освети и жертвения корбан, приготвен от две овце от майсторите Тодор Бантов и именничката Елена Дринчева.

 

Денят на храм „Св. Св. Константин и Елена“ бе организиран от колектива на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед“ и бе уважен от много работещи в дружеството. Сред посетителите на празника бе инж. Добри Цветков – зам.-председател на Надзорния съвет на фирмата, инж. Стойно Стойнов – директор „Обогатителен комплекс“, кметове на общини от региона, много гости от близки селища в Средногорието.

Освен ароматен и вкусен корбан, миряните и гостите имаха възможност да похапнат от предлаганите скара и напитки. До ранния следобед не спираше потокът от хора, които спазваха традицията, да изразят уважението и почитта си към Св. Константин и Св. Елена. Именниците щедро черпеха техния и за своя празник.  

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728