МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На Спортния комплекс в Мирково беше отбелязан Денят на детето – 1 юни, по инициатива на колективите на училището, детската градина и общинска администрация.

Недялко Каракашев от фондация „Самостоятелни млади хора” предложи на децата да разгледат със своите родители възможността да тренират с най-добрите треньори, осигурени от фондацията, в два вида спорт – бокс и волейбол. Предложената от него програма „Спорт ментор“ /бокс и волейбол/ дава възможност на децата и младежите да тренират различни спортове чрез он лайн комуникация. В програмата могат да участват всички желаещи деца и младежи, независимо от пола и възрастта.

 

Заниманията ще се провеждат два пъти седмично, като първата тренировка за всеки ще е безплатна. Тренировките по бокс ще се провеждат от з.м.с. Емил Чупренски, двукратен европейски шампион по бокс и  Тотю Тотев, многократен републикански шампион. Треньор по волейбол ще бъде Георги Петров, треньор на „Локомотив“ Новосибирск младежи и бивш помощник треньор на националния ни отбор. Заниманията ще включват класическите елементи на волейболната игра като загрявка, развиване на базови умения и двустранна игра.

Тази година инициативата за празника беше поставена изцяло в ръцете на децата. Гости на празника бяха кметът Цветанка Йотина, председателят на ОбС Павел Данкин и секретарят на  общината Цвета Попова. Децата бяха поздравени от кмета за най-хубавия и слънчев за тях празник. На всички присъстващи на празника се предоставиха за ползване спортните съоръжения в комплекса и се осигуриха цветни тебешири, а те сами трябваше да решат как и за какво да използват предоставените им удобства.

Служителите от общинска администрация раздадоха детски играчки и спортни пособия, а всяко дете беше почерпено с натурален сок.  Малките деца  проведоха своите игри на стадиона, учениците от началните класове и детската градина дадоха воля на въображението си в рисуването на асфалт. По-големите ученици сами си организираха състезания по федербал, футбол, баскетбол и волейбол. По-късно през деня децата   влязоха в залите на спортния комплекс и продължиха с игрите на билярд и тенис на маса.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930