МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Под мотото „Довиждане, детска градина, здравей, първи клас!” възпитаниците на ДГ ”Дора Габе” – Мирково приключиха своето обучение. Децата от подготвителната група бяха обучавани от две учителки – Пепа Узунова и Вяра Дойчева. Своята предучилищна подготовка успешно завършиха 21 деца.

На специално тържество те показаха пред своите родители и близки умения по рецитиране, пеене и танцуване. В празничната програма всяко дете се изяви по няколко пъти със стихотворения за всяка буква и за цифра. Като изненада прозвуча интересна песен за гласните букви, изпята на непознат измислен език, научена неочаквано бързо от малчуганите.

 

В богата музикална програма прозвучаха песни за красотата на родната земя, за приятелството, за всички букви в азбуката, за цифрите, за математиката, за молива и други песни. Изненада за всяко дете беше получаването на балон, в който беше скрита различна задача. Задачките бяха по математика, по родна реч и по околен свят, като не беше позволено никакво подсказване. Бъдещите първокласници, независимо от сложността на задачката, се справи успешно и накрая получиха удостоверение, с което може да започнат своето обучение в в голямото училище. 

Някои от децата вече самостоятелно са се научили да четат, остава да се научат и да пишат. Те изиграха и няколко танца, свързани с тяхното обучение, а накрая показаха, че вече са усвоили основите на чужди езици, като изпяха песни на руски и на английски език, които изучаваха факултативно тази година. Някои от децата имаха допълнително часове  по карате и спортни танци, за което получиха похвали от ръководители и учители. И както при всеки бал, всичко завърши с танци, хапване и пийване, а учителките получиха много благодарности, цветя и подаръци от доволните родители на техните възпитаници.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728