МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

Гостува най-добрият старец на света

 

В навечерието на Коледа за малчуганите от детската градина в с. Мирково беше организирано специално тържество. В него, без присъствието на родители, възпитаниците на детското заведение, под ръководството на своите учителки изпълниха много песни и стихотворения в чест добрия старец. Песните бяха посветени на врабчето, снежния човек, за Дядо Коледа и за зимата.

 

По повод коледните и новогодишни празници малчуганите получиха дарение на играчки от рудодобивната и преработвателна компания „Елаците-Мед”, за което ръководството детската градина изказва най-сърдечни благодарности на своите приятели. Инициативата е част от програмата за корпоративната социална отговорност на дружеството, като се правят дарения в десет детски градини в общините, в които предприятието развива своята дейност. „Елаците-Мед” се стреми да подпомогне детските градини с осигуряването на играчки, интерактивни игри и помагала, с чиято помощ  малчуганите да развиват своите умения да общуват, разсъждават, израстват и се възпитават като личности.

След празничната програма, изнесена от децата, тържеството беше продължено от театрална трупа ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски” град Златица. Облечени като познати на всички приказни герои, те непринудено влязоха в диалог с най-малките жители на село Мирково, предразположиха ги и заедно с тях изпълниха  обичани и популярни песнички. Накрая всички джуджета, Червената шапчица, Зайо Байо и Кума Лиса повикаха добрият Дядо Коледа, който похвали децата и раздаде на всяко от тях подаръци.

Със свое коледно тържество посрещнаха ваканцията и по-големите деца от основното училище. Под ръководството на класните си ръководители те бяха подготвили различни изпълнения, които показаха пред съучениците и приятелите си във физкултурния салон. Имаше номера на джуджета, коледари, снежинки, песни, стихове и много танци, изпълнени от ученици от всички класове.

Учениците получиха дарение от общинското ръководство и кмета Цветанка Йотина. Накрая те бяха поздравени по случай Коледа от временно изпълняващата длъжността „Директор“ на учебното заведение Марианна Горгорова, която им пожела весели празници и приятна ваканция

 

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930