МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

По традиция Пенсионерски клуб „Здравец”, в сътрудничество с Община Мирково, почете подобаващо Бабинден. Тържеството за „бабите” (акушерките), помогнали на бял свят да се появят толкова много деца, се проведе в клуба на хората от третата възраст.   

Акушерката  Радка Кренева беше „изкъпана” с китка здравец за здраве от секретаря на общината Цвета Попова, която й благодари за грижите от името на местната власт. Другите две мирковски акушерки отсъстваха по уважителни причини. На тържеството присъстваха много баби и млади майки, дали живот на рожбите си през изминалата 2017 г. Сред тях беше и майката-героиня Ивайла Цачева, дали живот на четвъртата си рожба Иванка заедно със своя съпруг Тодор Цачев през изминалата година.

 

Сред гостите на тържеството баше и друга многодетна млада майка – Анелия Бургазлиева, която роди третата си рожба. По статистика  през 2017 г. в Мирково са се родили 19 деца, което е повече, в сравнение с минали години, когато са се раждали по едва десетина деца. Последното бебе за 2017 г. е Дария Антониева Балева,  родена на 19 декември, с баща Антонио Иванов Балев  и майка Ваня Николаева Балева. Първото дете за 2018 г. е Сияна Добринова Шумчева, родена на 15януари, с родители Добрин Йорданов Шумчев и Цанка Пламенова Томова.

Младите майки бяха поздравени  и възнаградени от г-жа Цвета Попова и от г-н Крум Пердев, председател на пенсионерския клуб. Празничната трапеза в клуба беше осигурена от бабите, от рожденничката Генка Грохчева и от всички, решили да почерпят за хубавия Ден на родилната помощ.

 

 

 

Ноември 2022
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930