МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 

На 10 и 11 март в столичната зала „Триадица” се състоя Международният турнир по спортни танци „София Денс Оупен 2018”. Организатор и домакин на проявата беше Клуб по спортни танци „София Данс”, с президент Иван Терзиев. Състезанието беше част от богатия и наситен календар за 2018 година на Българската федерация по спортни танци. Турнирът се проведе с подкрепата и на множество партньори, сред които и а рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” в село Мирково. Благодарност към тях за подкрепата дейността на клуба изрази президентът г-н Терзиев.

Над 350 танцови двойки от Русия, Гърция, Македония и България взеха участие в „София Денс Оупен 2018”. Сред тях имаше множество солови участници и групови състезатели, представили се пред авторитетното жури в танцови двойки. Момичетата и момчетата, взели участие в състезанието, бяха на възраст от 9 до над 19 години, разпределени в няколко категории.

 

През първия ден турнирът беше международен, а във  втори – открит, като в категорията 15 D от района на Средногорието се представи двойката Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч. Те заеха третото място, което бе поредната им награда в този спорт. Състезанието бе едно от първите, на които двамата медалисти от международен характер се изявяват в новата си категория 15 D, която е с по-високо ниво на конкуренция.

Танцови двойки от Средногорието бяха още Василена Марковска и Даниел Бозов, както и Владислав Божилов и Станислава Василева. Сред многобройните участници от региона, бяха още Виктория Мариносян от село Мирково, Елена Горанова и Елеонора Панкова, които участваха солово и като група за формации. Местните представители завоюваха трето място в общото представяне. Двойката Василена Марковска и Даниел Бозов спечелили шесто място в стандартните танци, и осмо при латиноамериканските танци. Владислав Божилов и Станислава Василева се наредиха на петото място в стандартните танци и на шестото при латиноамериканските танци в своята категория. При соловите изпълнения, участниците от Средногорието са стигнали до четвърт финал, а Елеонора Горанова и до полуфинал. 

Победители в латинотанците на турнира са  Любомир Якимов  и Валентина Маркова, а при стандартните танци Янислав Найденов и Мина Самсиева. Организаторите на проявата се надяват в бъдеще да има още по-засилен интерес към спортните танци сред момичета и момчета. Президентът Иван Терзиев сподели, че е доволен от своите ученици, посещаващи часовете на треньори на клуба. Със своя изява сред състезателите се е представил и художественият ръководител на всички школи в Средногорието Стойчо Соколов.

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930