МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

За трета поредна година няколко поколения фолклористи от Школа „Средногорци“ – Пирдоп, с ръководител Цветина Грамова, показаха пред десетки свои почитатели най-доброто от празничната народна традиция, предшестваща Рождество Христово. Спектакълът „Ръка за ръка на Коледа“ се състоя в спортната зала на СУ „Саво Савов“, а гости бяха кметът на Община Златица Стоян Генов и множество родители, близки и приятели на членовете на школата.

Мнозина от дамите и децата бяха подготвили различни кулинарни изкушения, сувенири и предмети, които се предлагаха на специален базар. Оценка за най-вкусните баници, питки, сладкиши, хапки и изненади на майсторите на печивата даваха присъстващите, които не пропуснаха възможността да си похапнат от тях.

 

Инж. Стоян Генов поздрави певците, танцьорите и инструменталистите от Школа „Средногорци“ с наближаващите празници и пожела на всички тях и ръководителката им Цветина Грамова, здраве и продължаващи успехи в развитието на народното изкуство. Школата е бисер в короната на Средногорския фолклор, каза г-н Генов, който преди години също е бил танцьор. Той изрази своя поклон пред таланта и неуморния труд на Цветина Грамова, както и на всички членове на школата, за това, което правят за съхраняване на народните традиции, за да разнасят славата на родния край и своя талант из страната и чужбина. 

Проведен бе търг с експонати от базара, като първият продаден предмет бе еленче, изработено от Цветина Грамова. Средствата от търга ще бъдат използвани за развитие дейността на съставите на школата.

Пред почитателите на своето изкуство първи се представиха на пиано и барабани Камелия и Пламен Лещарови, подпомогнати от Цветина Грамова, а след това и малките коледарчета от ДТС „Средногорче“. Вокална група „Средногорци“ изпълни народната песен „Що ми е мило и драго“, после се заредиха ръченици и танци, песни и надсвирвания с гайди. За първи път пред публика се представиха членовете на Тамбурашка група „Средногорци“, които доказаха, че развитието на колектива продължава. Кулминацията на вечерта бе Дунавско хоро, на което се наловиха и немалко от зрителите. Изненада за децата от школата бе появата на Дядо Коледа, който им раздаде подаръци. Обявени бяха и победителите в кулинарната изложба „АроматНА Коледа“, като приготвилите най-добрите и вкусни ястия получиха награди.   

   

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930