МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 След финала на честване юбилея на ПГТХТ „Никола Димов“ в гр. Пирдоп, се състоя и церемонията по връчване на дипломите на зрелостниците на училището от Випуск 2020. На 3 юли дворът на учебното заведение се изпълни с елегантно пременени абитуриенти, някои от които бяха предпочели да пристигнат за специалното си тържество в стилни костюми, подчертаващи тяхната младост и доскорошна принадлежност към екипа на професионалната гимназия. Десетки родители и близки се радваха на тяхната емоция, запечатвайки на фотоапарати и телефони възторга на този ден.

 Тридесет и четири възпитаници на ПГТХТ – Пирдоп, от двата дванадесети класа, със специалности „Бизнес администрация“ и Кетъринг“, и класни ръководители Гергана Дойчева и Петко Москов, тръгнаха по пътя към новия си живот – висшите учебни заведения или професионалната си ангажираност по специалностите, придобити в гимназията. Приветствие към абитуриентите отправи директорът на училището Диана Луканова. „Научите ли какво искате, научите ли какво можете, бъдете смели и направете крачката. Скачайте в пропастта и ще видите как пред Вас ще се появи пътека!“ – каза тя на завършващите своето обучение зрелостници. Г-жа Луканова пожела на всички да не забравят своето училище и успех във всяко  предизвикателство, което им предстои да преодоляват.

 С емоционално и вълнуващо слово към своите учители и съученици се обърна дванадесетокласничката Богослава Минкова. С рими и честно изречени думи, тя подчерта отговорността на този ден на раздяла с учителите и своите приятели. Абитуриентката отправи благодарности от името на съучениците си към педагозите на ПГТХТ, с които заедно са били едно сплотено и здраво семейство.

 Почти през цялото време на церемонията се чуваха възгласи и броене от едно до дванадесет. Първи персонални награди получиха първенците на випуска – Божидара Пушкарова, Фатих Пашалиев, Ивелин Герджилов и Ванеса Николова, които окичиха гърдите си и с ленти с надпис „Отличник“. От името на Еразъм-партньорите на училището, които подкрепят кампанията „Стипендиант 2020 – 2021“, поздравления за празника на зрелостниците поднесе Димитринка Раковска. Тя обяви, че от следващата учебна година в професионалната гимназия ще има стипендианти на „Виталис“ – Германия и „Брага Моб„ – Португалия. Благодарности от тяхно име тя изрази към директора и педагогическия екип на ПГТХТ, учредили наградите „Еразъм-Отличник“. Първите призове и парични награди на фирма „Виталис“ получиха дванадесетокласниците Здравко Мутафчиев и Фатих Пашалиев. Двамата са отличени и в националното състезание за най-добър млад готвач, барман, сервитьор и хлебар-сладкар. Богослава Минкова от специалността „Сервитьор-сомелиер“ е носител на наградата, предоставена от кампанията „Брага Моб“ – Португалия.

 Последва церемонията по връчване дипломите и свидетелства за професионална квалификация на зрелостниците. Поздравления към тях поднесе учителката на един от класовете на випуска Гергана Дойчева. Всеки ден да сбъдвате по една мечта, пожела тя на своите възпитаници. С кратки стихове – характеристики на всеки от дванадесетокласниците, те бяха извиквани, за да получат важните за тях документи за зрелост.

 Вечерта за Випуск 2020 на ПГТХТ „Никола Димов“ – Пирдоп продължи с много снимки за спомен и абитуриентски бал.

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31