МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

 След финала на честване юбилея на ПГТХТ „Никола Димов“ в гр. Пирдоп, се състоя и церемонията по връчване на дипломите на зрелостниците на училището от Випуск 2020. На 3 юли дворът на учебното заведение се изпълни с елегантно пременени абитуриенти, някои от които бяха предпочели да пристигнат за специалното си тържество в стилни костюми, подчертаващи тяхната младост и доскорошна принадлежност към екипа на професионалната гимназия. Десетки родители и близки се радваха на тяхната емоция, запечатвайки на фотоапарати и телефони възторга на този ден.

 Тридесет и четири възпитаници на ПГТХТ – Пирдоп, от двата дванадесети класа, със специалности „Бизнес администрация“ и Кетъринг“, и класни ръководители Гергана Дойчева и Петко Москов, тръгнаха по пътя към новия си живот – висшите учебни заведения или професионалната си ангажираност по специалностите, придобити в гимназията. Приветствие към абитуриентите отправи директорът на училището Диана Луканова. „Научите ли какво искате, научите ли какво можете, бъдете смели и направете крачката. Скачайте в пропастта и ще видите как пред Вас ще се появи пътека!“ – каза тя на завършващите своето обучение зрелостници. Г-жа Луканова пожела на всички да не забравят своето училище и успех във всяко  предизвикателство, което им предстои да преодоляват.

 С емоционално и вълнуващо слово към своите учители и съученици се обърна дванадесетокласничката Богослава Минкова. С рими и честно изречени думи, тя подчерта отговорността на този ден на раздяла с учителите и своите приятели. Абитуриентката отправи благодарности от името на съучениците си към педагозите на ПГТХТ, с които заедно са били едно сплотено и здраво семейство.

 Почти през цялото време на церемонията се чуваха възгласи и броене от едно до дванадесет. Първи персонални награди получиха първенците на випуска – Божидара Пушкарова, Фатих Пашалиев, Ивелин Герджилов и Ванеса Николова, които окичиха гърдите си и с ленти с надпис „Отличник“. От името на Еразъм-партньорите на училището, които подкрепят кампанията „Стипендиант 2020 – 2021“, поздравления за празника на зрелостниците поднесе Димитринка Раковска. Тя обяви, че от следващата учебна година в професионалната гимназия ще има стипендианти на „Виталис“ – Германия и „Брага Моб„ – Португалия. Благодарности от тяхно име тя изрази към директора и педагогическия екип на ПГТХТ, учредили наградите „Еразъм-Отличник“. Първите призове и парични награди на фирма „Виталис“ получиха дванадесетокласниците Здравко Мутафчиев и Фатих Пашалиев. Двамата са отличени и в националното състезание за най-добър млад готвач, барман, сервитьор и хлебар-сладкар. Богослава Минкова от специалността „Сервитьор-сомелиер“ е носител на наградата, предоставена от кампанията „Брага Моб“ – Португалия.

 Последва церемонията по връчване дипломите и свидетелства за професионална квалификация на зрелостниците. Поздравления към тях поднесе учителката на един от класовете на випуска Гергана Дойчева. Всеки ден да сбъдвате по една мечта, пожела тя на своите възпитаници. С кратки стихове – характеристики на всеки от дванадесетокласниците, те бяха извиквани, за да получат важните за тях документи за зрелост.

 Вечерта за Випуск 2020 на ПГТХТ „Никола Димов“ – Пирдоп продължи с много снимки за спомен и абитуриентски бал.

 

 

 

Март 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031