МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 „Здравей, първи клас!“ – казаха децата от подготвителните групи на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ в Пирдоп. На 26, 27 и 28 май, възпитаниците на детското заведение с тържества и спектакли пред своите родители, показаха какво са научили под ръководството на учителките си през учебната година и получиха удостоверения за завършената подготовка.

 Първи се представиха най-големите деца от ДГ „Невена Генчева“, а на празничното събитие присъства и кметът на общината Ангел Геров. В двора на градината си те рецитираха стихове, изпълниха песни пред близките си и показаха, че вече са готови да бъдат първокласници. Поради лошото време тържеството се пренесе в залата на сградата, където директорът Дамянка Алипиева приветства малчуганите за успешно завършената предучилищна подготовка.

 

„Ден след ден, година след година във Вашия втори дом се научихте да разказвате и рецитирате, да броите и да смятате, да познавате букви, срички, изречения и да рисувате и моделирате, да пеете и танцувате… Нека да се сбъднат мечтите Ви и нека са щастливи дните Ви!“, каза г-жа Алипиева, пожелавайки на бъдещите първокласници „На добър час!“. Тя връчи на всяко от децата удостоверенията, с които родителите им да ги запишат в Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. А ръководителят на филиала Анка Цветкова им подари по една малка купа с тяхното име и надпис „Випуск 2021 – На най-доброто пораснало дете“.

 На празника, по повод завършването на предучилищната подготовка на учениците от групата в ДГ „Снежанка“, присъстващите на празника родители бяха впечатлени от знанията и таланта на своите деца. Възпитаниците на г-жа Цветанка Луканова носеха на гърдите си лентите „Първокласник съм“. Специалните четириъгълни шапки показаха на всичките им гости, че малките абитуриенти се разделят с детската градина.

 Поздравление към деветте вече големи за детската градина ученици отправи директорът Дамянка Алипиева. След като музикално-поетичната програма, с която те се представиха пред родителите си завърши, всички получиха удостоверения от г-жа Алипиева. Подаръци те имаха от своите госпожи, а за родителите им – пакети с техните творби, създадени в учебната година. Сред тях и списък със съвети и стъпки, които трябва да направят, за да продължат децата им обучението си в първи клас.    

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930