МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В края на миналата седмица двама приятели – Венцислав Златанов и Иван Марков, със собствени средства и труд възстановиха интересната по вид и изработка стара чешма, намираща се в съседство на жилищния блок до началното училище, на ул. „Цар Освободител“ в гр. Пирдоп. 

 Идеята за благородното им дело, в полза на пирдопчани, се зародила спонтанно. Венцислав Златанов живее в жилищния блок наблизо и има лични наблюдения за съдбата на единствената в този район чешма. Повече от двадесет години тя не е работила, казва той, а поради повреда в тръбопровода в основата й водата е изтичала в канализацията на града. За да може занапред да се ползва от жителите на Пирдоп, преминаващи по улицата, той и неговият приятел се заели да подменят с нов компрометирания метален тръбопровод на чешмата. Поставили и кран, за да може през есенно-зимния период водата да бъде спирана, за да не замръзва.

 Желанието им е атрактивната чешимчка да раздава прохлада в горещите летни дни на хората и гостите на Пирдоп, защото е на възлово място в града. В помощ на двамата мъже се включиха и работници от Звено „БКС“ на Община Пирдоп, които се погрижиха излишните камъни, пръст и дървени отпадъци около чешмата да бъдат извозени от мястото.

 Собственици на апартаменти в многофамилните жилища до малкото площадче и градинка, изразиха благодарности към Венцислав Златанов и Иван Марков за реализираната инициатива и пожелаха да има повече добри хора като тях, които да се грижат за приветливия и приятен вид на родния град.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930