МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 3 юни в музикалната зала на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп седмокласници и единадесетокласници, заедно с голяма група преподаватели, се срещнаха с младата писателка Даян Шаер. Събитието се реализира с помощта на ученичката от 11 „А“ клас Кристина Димитрова, която е един от графичните дизайнери на г-жа Шаер.

 Бащата на писателката е сириец, а майка ѝ е българка. В кръвта ѝ преливат две културни традиции. А това обогатява творческия натюрел на авторката и прави нейните текстове оригинални и интригуващи. Написала е романите „Има ли места в Рая?“, „Да откраднеш сърцето на Дявола“ и „На моята майка Сирия“. Съавтор е на още една книга. Връзката ѝ с Кристина Димитрова е от близо година и освен че работят заедно, може да се каже, че са и близки приятелки.

 Срещата разговор започна с въздействаща презентация за Даян Шаер, изготвена от Йоана Калудова, също от 11 „А“ клас. Седмокласничките Мариела Кузманова и Кристина Цанева представиха гостенката и нейната партньорка в дизайна Кристина Димитрова. Свежите цветя, поднесени от сърце, допринесоха за повишаване на емоциите и настроението в залата.

 Самата Даян Шаер беше приета изключително топло и с голяма симпатия от присъстващите на събитието ученици и учители. Тя е много земен и вдъхновен човек, който печели обичта на читателите си с уважение и честност към тях. Историите, които разказа за себе си, за Сирия, за семейството си впечатлиха новите ѝ приятели от Пирдоп, и в края на срещата те не искаха да си тръгнат и настояха за следваща среща през есента.

 Единадесетокласничката Кристина Димитрова, която се обучава в специалността „Компютърна графика“ на гимназията разказа как обучението в СУ „Саво Савов“ ѝ е помогнало да се свърже с писателката и да се превърне в неин втори дизайнер. От сътрудничеството им се раждат чудесни идеи.

 Усмихнатата и благодушна Даян Шаер пише сериозни и експресивни книги, в които присъства неизменно и темата за войната. Основната тема обаче винаги е за любовта в пълното ѝ измерение. Творческият тандем Даян Шаер – Кристина Димитрова е творчески успешен и ще продължи да се развива.

 Срещата приключи със снимки за спомен, с обещания за нови разговори, с богати впечатления, които Даян отнася със себе си за училището и учениците. А уважилите събитието възпитаници на учебното заведение споделиха, че са възхитени и очаровани от 28-годишната писателка и трудно се разделиха с нея.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930