МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

 По повод Международния ден на детето, на 1 юни в салона на читалище „Светлина“ се проведе весел празник, който бе посветен на най-малките жители на село Душанци. Той бе организиран от кметството и работещи в културната институция, подготвили за тях интересни игри и забавления на сцената. Подкрепа на двете институции бяха оказали спомоществователите Нели Петрова, Миглена Велкова, Анелия Георгиева, Пепа Тодорова, Иванка Георгиева и Благовест Азманов. В салона бяха множество родители, които с настроение и интерес проследяваха изявите на своите наследници. Някои от тях, които съвсем наскоро, вероятно, се бяха научили да ходят сами, без подкрепата на близките си, смело гонеха разсипаните на пода балони. 

 Кметът Златка Кънева поздрави децата с техния ден и ги призова от сърце и с настроение да се забавляват в игрите. Бъдете окрилени от щастие, запазете своята любознателност и търсете винаги доброто. Предизвиквайте себе си и сбъдвайте мечтите си, а ние – големите, ще ви обичаме и винаги ще ви подкрепяме, бъдете смели и покорявайте света, призова малчуганите Златка Кънева.

 Децата от село Душанци играха с балони, участваха в конкурси с много награди, танцуваха от сърце на фона на популярни песни за щастливото им детство, пробваха се като модели в модно ревю или проявяваха бързината и съобразителността си в търсенето на определени цветове балони. Включиха се и в забавната викторина, в която трябваше да дадат остроумни отговори на пет въпроса. Накрая за всички тях имаше специална детска дискотека, както и изобилие от лакомства, с които те възстановиха силите си след множеството игри по време на тържеството, посветено на 1 юни.

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031