МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 По инициатива на общинските съветници Станислав Готев, д-р Десислава Толинова и Мария Бръмбева, с подкрепата на ръководството на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“, на 6 януари тържествено бе отбелязана174-та годишнина от рождението на поета Христо Ботев в гр. Пирдоп. Ученици от трети „В“ клас, директорът Евдокия Богданова и педагози изразиха пред паметника му в двора на началното училище в града своя поклон, почит и признателност към учителя и революционера Ботев.

 Божидара Пачева и Пламена Георгиева рецитираха вдъхновяващи и вълнуващи стихове на родения в град Калофер български национален герой. За делото и заветите на Христо Ботев, които трябва да следваме днес, пред учениците говори Станислав Готев. Общинският съветник, по чиято идея и с негови средства е изграден паметникът на поета – революционер, изрази увереността си, че се поставя началото на една традиция за честване на годишнини от рождението на Христо Ботев, а не само на 2 юни, както се прави обикновено.

 Г-н Готев сподели, че децата и учениците трябва да се учат и възпитават в дух на родолюбие, уважение и преклонение пред националните ни герои, за да се знаят и помнят техните имена.

 На паметника на Христо Ботев бяха поднесени цветен гирлянд и букети от общинските съветници и учениците. Възпитаниците на НУ „Тодор Влайков“ във времето на голямото междучасие проведоха паметно и зареждащо с патриотизъм занятие, което ще остане дълго в паметта им и ще бъде в полза на техните учители в обучението по предмета „Околен свят“ и за изучаването на миналото на родния край.    

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930