МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В ранния следобед на първия ден от Новата 2022 година площад „Скалата“ в гр. Пирдоп се изпълни с народ. Десетки бяха дошлите да присъстват на традиционния народен обичай „Наричане на пръстени“. Около украсеното с гирлянди от сушени плодове и курабийки дряново дръвче, вече се бяха разположили членовете на битовия хор при читалище „Напредък“, готови да изпълнят характерната за обичая песен, в акомпанимент на гайдаря Богдан Стефанов.

 Кметът на общината Ангел Геров честити на пирдопчани и гостите на града настъпването на Новата 2022 година, като пожела на всички здраве, защото в последните две години имаме най-много нужда от него. А заедно с това късметът, щастието, благополучието и разбирателството да не ни напускат, тук, в Пирдоп, в държавата, в целия свят, каза той. Спазена бе и традицията малки сурвакари да поздравят кмета, а чрез него и жителите на общината, пожелавайки здраве, плодородие, берекет и сполука.

 Г-н Геров бе сурвакан от Кристиян Тодоров и Радина Червенкова, след което отец хаджи Недко Бръмбаров благослови присъстващите на ритуала и отслужи водосвет. Свещеникът също честити Новата година на множеството и пожела благословението Божие да бди над всички, за да се избавим от болести и всякакви неприятности.

 След обичайната народна песен „Провикнал се Здравко“, изпълнена от дамите от битовия хор, Богдан Стефанов в римувани закачливи стихове нарече късметите на пусналите в медното котле пръстенчета и други предмети техни собственици. На някои се падна да бъдат лекари, други депутати, трети банкери, кмет и президент, а не липсваха и пожелания за творчески професии – певци, музиканти.

 Празникът продължи с народни хора, най-напред на които се наловиха самодейците. От общината предлагаха на желаещите греяно червено вино, а предприемачи и вкусна скара. Народното веселие бе в изобилие, на фона на популярни хороводни мелодии.     

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930