МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Дама от Пирдоп е 25 000-ият курсист на Центъра за обучение по информационни и комуникационни технологии при Българската стопанска камара, съобщава БТА. Това е Ралица Николова – старши мрежови администратор в „Атос България компетънси център“.

 Ралица, която е възпитаник на ЧПГЧО „Челопеч“ и на Техническия университет – София, разбира за дейностите на Центъра през 2016 г. от своя колега и бивш инструктор там Цветан Добруджалиев. По негова препоръка се записва на курс за мрежи CCNA - Cisco Certified Network Associate. През 2021 г. се записва и на курс по DevNet Associate. От своя страна тя препоръчва курсовете и на свои колеги, които също се обучават успешно в Центъра на Българската стопанска камара.

 Освен високия професионализъм при подготовката, едно от най-ползотворните неща за младата пирдопчанка, която след висшето си образование работи в София, е присъственото обучение, комуникацията на живо с лектора и с хората в групата. Сега ѝ предстои трети курс CCNP and CCIE Enterprise Core ENCOR 350-401. Обучението е подарък от ръководството на Камарата по повод 24-годишнината от създаването на Центъра и благодарност за доверието, което 32-годишната дама му гласува за своето професионално развитие и сертификация.

 Съобщението за наградата Ралица получила точно на рождения си ден – 9 февруари, от директора на Центъра Теодора Борисова. За обученията, които ѝ предстоят г-ца Николова казва, че те са в основаната на нейната работа като старши мрежови администратор, а повишаването на професионалната ь квалификация е основа на нейното кариерно израстване. В компанията, където работи, приемат успеха ѝ високо. Постиженията на служителите се ценят от ръководството, което ги поощрява, защото те са важни и за авторитета и престижа на фирмата.

 Ралица Николова казва, че ще участва в предложените ѝ обучения, а след като завърши и тези две нива, ще се включи в следващи обучителни дейности. Защото за ИТ специалистите важи максимата „Обучение през целия живот“. На младите хора, на които предстои да извървят този път, пожелава да не се отказват, колкото и да е трудно, да бъдат упорити, да инвестират време и енергия в обученията. Резултатите след това винаги са ползотворни, удовлетворяващи и кариерно надграждащи.

 

·        Къде я намира новината за наградата? Новината, че е наградена, й беше поднесена точно на рождения ден – 09.02.2022 г. от Теодора Борисова – директор на Центъра.

 ·        Какво ще ѝ даде в професионален план това обучение? Тези обучения са в основата на нейната работа като старши мрежови администратор. Повишаването на квалификацията й е част от кариерното й израстване.

 ·        Как приемат тази новина във фирмата, където работи? Фирмата, в която работи, цени високо постиженията на своите служители, гласува им доверие и поощрява участия в обучения, тясно свързани с основната дейност на компанията. Чрез успехите на служителите се повишава престижът и на фирмата.

 ·        Как смята да продължи кариерното си развитие? Ще участва в предложените й обучения, а след като завърши и тези две нива, ще се включи в последващи обучителни дейности. За ИТ специалистите важи максимата: Обучение през целия живот.

 ·        Какво пожелава на младите хора, на които предстои да извървят този път? На младите хора, на които предстои да извървят този път, пожелава да не се отказват, колкото и да е трудно, да бъдат упорити, да инвестират време и енергия в обученията, тъй като резултатите след това винаги са ползотворни, удовлетворяващи и кариерно надграждащи.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930