МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 1 март в лекторията на читалище „Напредък“ бяха изложени мартениците, изработени от деца и ученици от Пирдоп и други селища по традиционния за това време на годината конкурс на културната институция „Мартеница за здраве“.

 Комисия с председател Катерина Илиева от ОбА оцени и класира представените творби. За участие в различните категории бяха представени над 40 различни по вид мартеници и 8 рисунки. За конкурса ученици от детските и учебните заведения в Пирдоп, освен това украсиха с бели и червени мартенски символи дръвчетата пред сградата на общината и около читалището в Пирдоп.

 В категорията „Мартеничка за Пирдоп“ – за най-хубаво украсено дърво, първото място завоюва НУ „Тодор Влайков“. На второ място комисията класира Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, чието дърво бе украсено от възпитаници на филиал „Невена Генчева“, и на СУ „Саво Савов“, подготвено от ученици от 6 „Б“ клас, с ръководител Станка Петрова. Третото място си поделиха ПГМЕ и ПГТХТ.

 За най-оригинална мартеница бяха отличени с награди по две първи, втори и трети места. Като най-добри бяха определени от комисията творбите на Мишел Червенкова и Александра Кънева. На второ място са Яница Якимова и В. Георгиева от читалище „Христо Ботев“ в с. Попина, а на трето – Дамяна Ненова и К. Атанасова от Арт клуб „Сувенир“ в с. Ситово. В категорията „Най-голяма мартеница“ също бяха раздадени по две награди за първо, второ и трето място. Комисията класира на първо място мартениците на Александра Андреева и на Яница Якимова. С втора награда бяха отличени читалище „Христо Ботев“ в с. Попина и Нелина Кесова, а с трета – Мартин Пижов и Арт клуб „Дъга“ при Трети „Б“ клас на НУ „Тодор Влайков“.

 За участие в конкурса за рисунка „Родината започва от моя град“, комисията даде първото място на четири творби – на Стефани Жулева, Радослава Михайлова, Илияна Маргитова и Никол Чифлигарова. На второ място е класирана рисунката на седемгодишния Иван Дженев от гр. Габрово, а на трето – на Нелина Кесова. Чрез онлайн гласуване като най-харесвана наградата на публиката печели Стефани Жулева с 279 предпочитания във Фейсбук.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930