МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

Със светлинно-огненото шоу на Спортен клуб по огнени изкуства „Дивинитас“ (божественост, съвършенство) бе поставено начало на празничната вечер на 7 декември, посветена на запалването на светлините на коледната елха и украса в Златица.

Пред множество жители и гости на града, на пл. „Македония“ най-напред гостенка на малчуганите и техните родители бе великолепната принцеса Снежанка, облечена в ефектна искряща от бели светлини рокля с големи крила. И децата не пропуснаха възможността да си направят снимки с високата, в буквалния смисъл, внучка на добрия Дядо Коледа.

 

Последва впечатляващ танц на две девойки и младеж с разноцветни светлинни ефекти, често сменящи визията си от трикольор до коледно-новогодишни символи. Младежите предизвикаха възхитата на присъстващите със запалването на специален огън, който очерта надписа „Весели празници“. С пламтящи факли в ръце, които често си разменяха, с въртящ се огнен обръч и горяща наметка на едно от момичетата пред затаилите дъх присъстващи на шоуто, неусетно се стигна до кулминацията на вечерта.

С изброяване от десет до едно от всички, най-активни в което бяха децата, стотиците лампички на елхата и празничната украса на фонтана на пл. „Македония“ светнаха. Златица вече е в очакване на Коледа и Нова година, които ще донесат още добро настроение и уют в домовете на нейните жители.       

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031