МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

С радост, вълнение и топли чувства, ученици от Аграрно-техническа професионална гимназия – Златица бяха приветствани  от председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева и народния представител Васил Цветков. Организатори на срещата бяха Яна Мечева – учител по география и история и заместник-директорът на професионалната гимназия Елка Кръстанова. Посещението се проведе след предварително обявен конкурс за подбор на учениците.

Младежите от 8 до 12 клас, бяха гости на парламента по покана на народния представител Васил Цветков и се запознаха с дейността на законодателната институция. По време на срещата им беше разяснено за дейността Парламента. Г-н Цветков подчерта пред младежите, че в 44-то Народно събрание има пет парламентарни групи, които са избрани от гражданите с различни политически програми, но по теми от национален интерес депутатите от всички групи се обединяват.

 

Почти 2 часа продължи разговорът-дискусия в пленарната зала на между г-жа Караянчева, учениците и  народния представител. Председателят на Парламента запозна учениците и с международната дейност и отбеляза, че всички народни представители работят за издигане авторитета на България в международен план. Г-жа Караянчева увери младите посетители, че страната ни заема достойно място сред европейските държави и се радва на уважение от всички свои партньори. Това е основание да се гордеем като народ, добави тя. И пожела на учениците да учат много и да бъдат отговорни и старателни, защото усилията, които полагат днес, ще бъдат възнаградени многократно в бъдеще.

Възпитаниците на АТПГ - Златица имаха възможността да разгледат обстойно сградата отвътре, да се запознаят с реда в Пленарната зала, да задават въпроси и да изразят своите гледни точки от трибуната. Младежите от професионалната гимназия проявиха интерес за законотворческия процес, дейността на депутатите по комисии и начина, по който протича седмицата на един народен представител. Учениците  проявиха любопитство и жажда за знания и поискаха да разберат и как членовете от парламентарните групи  работят с колегите си от опозицията.

С младите си събеседници  г-н Цветков обсъди образованието, като двустранен процес. Разясни им, че следвайки своите приоритети, правителството се стреми да инвестира в учителите, за да бъдат мотивирани да работят всеотдайно. Също така, че е от изключителна важност, те да получават мотивация и вдъхновение и от учениците си, като проявяват те интерес и активност. Отправи дори апел и съвет към тях, че от това колко са активни сега зависи тяхното бъдеще, защото ако днес пропускат част от учебния процес, ще имат трудни за наваксване дефицити.

Към края на срещата учениците се докоснаха до атмосферата, в която работят българските народни представители и разгледаха  в кулоарите, историята на Народното събрание, видяха Търновската конституция, която е първата конституция в България, приета на 16 април 1879 г. от Учредително събрание в Търново.

В края на срещата г-н Цветков изрази своето задоволство да разговаря с толкова дейни, интелигентни и мотивирани млади хора, които имат каузи и им посвещават множество инициативи. Народният представител получи от своите събеседници скромен подарък. Направиха се и планове за бъдещи съвместни инициативи и мероприятия. Учениците бяха изключително доволни от възможността да разговарят лично с председателя на Народното събрание и с  един от младите депутати. Някои от тях не скриха амбицията, не след дълго да бъдат полезни на страната си именно от Народното събрание.

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031