МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

 

На 6 януари в Златица традиционно беше отбелязан Йордановден. В местността „Спасово кладенче“ се събраха множество граждани, които от сърце поздравиха с празника отец Йордан Георгиев за именния му ден. След тържествената литургия, изнесена в църквата „Свети Великомъченик Георги““, отец Йордан Георгиев пристигна на кладенчето с автомобила си, за да хвърли кръста по стародавен обичай в ледените води на реката. В надпреварата за спасяване на Светия кръст се включиха четирима смелчаци.

 

 Най-голям късметлия се оказа Антон Ранчев, който успя пръв да хване кръста и да го върне на свещеника. Младият мъж е на 30 години, живее в Златица и за втори път печели надпреварата по изваждане на Божия символ. За своята смелост и куража той получи награди както от кмета на община Златица инж. Магдалена Иванова, която го дари с 100 лева и бутилка червено вино, така и от г-н Старошалиев, който всяка година също дарява победителя от името на своето семейство, чийто първороден син се казва Йордан. Инж. Магдалена Иванова поднесе подарък и на именника отец Йордан.

За радост на всички присъстващи студеното време всъщност предвещава добра и благодатна година. Старите българи твърдят, че снегът и студът на Йордановден са желани, защото носят отлична реколта и благоденствие.

За всички, уважили събитието, имаше почерпка, която допринесе за веселото настроение и много шеги в студеното време.

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031