МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 6 януари в Златица традиционно беше отбелязан Йордановден. В местността „Спасово кладенче“ се събраха множество граждани, които от сърце поздравиха с празника отец Йордан Георгиев за именния му ден. След тържествената литургия, изнесена в църквата „Свети Великомъченик Георги““, отец Йордан Георгиев пристигна на кладенчето с автомобила си, за да хвърли кръста по стародавен обичай в ледените води на реката. В надпреварата за спасяване на Светия кръст се включиха четирима смелчаци.

 

 Най-голям късметлия се оказа Антон Ранчев, който успя пръв да хване кръста и да го върне на свещеника. Младият мъж е на 30 години, живее в Златица и за втори път печели надпреварата по изваждане на Божия символ. За своята смелост и куража той получи награди както от кмета на община Златица инж. Магдалена Иванова, която го дари с 100 лева и бутилка червено вино, така и от г-н Старошалиев, който всяка година също дарява победителя от името на своето семейство, чийто първороден син се казва Йордан. Инж. Магдалена Иванова поднесе подарък и на именника отец Йордан.

За радост на всички присъстващи студеното време всъщност предвещава добра и благодатна година. Старите българи твърдят, че снегът и студът на Йордановден са желани, защото носят отлична реколта и благоденствие.

За всички, уважили събитието, имаше почерпка, която допринесе за веселото настроение и много шеги в студеното време.

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031