МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 21 януари в клуба на пенсионера в село Петрич, Община Златица, по стара традиция ръководствата на кметството, Пенсионерски клуб „Искра” и Народно читалище „Оборище”, организираха отбелязването на Бабинден. Събитието беше уважено от кмета Николай Лилов, читалищни дейци и членове на организацията на хората от третата възраст в селото.

Специален гост на празника беше местният личен лекар, обслужващ жителите на село Петрич д-р Кирил Цветков, както и много баби. При голям интерес от страна на петричани, празникът премина в приятна атмосфера и добро настроение до късно след обяда.

 

През 2018 година в село Петрич няма родени бебета, но на празника бяха поканени бабите на новородените внучета, чийто семейства са от село Петрич – Надка Ангелова и Йордана Бербатова, които се радват на щастливи внуци и правнуци. На най-новата баба в Петрич Надка Ангелова се падна честа да спази старата традиция и поля при измиването на ръцете на доктор Кирил Цветков. Древното тайнство тя извърши под плодно дръвче. Той получи и специални подаръци.

Поздрави отправи кметът Николай Лилов. Библиотекарят Ненка Узунова прочете информация за Деня на родилната помощ, а самодейката Йорданка Ненова рецитира стихотворение. На двете деца, момченцето Антоан и момиченцето Станислава, също бяха дарени подаръци, които получиха техните баби, тъй като те не присъстваха на празника поради лошото време и грипната епидемия.

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031