МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

На 21 януари в клуба на пенсионера в село Петрич, Община Златица, по стара традиция ръководствата на кметството, Пенсионерски клуб „Искра” и Народно читалище „Оборище”, организираха отбелязването на Бабинден. Събитието беше уважено от кмета Николай Лилов, читалищни дейци и членове на организацията на хората от третата възраст в селото.

Специален гост на празника беше местният личен лекар, обслужващ жителите на село Петрич д-р Кирил Цветков, както и много баби. При голям интерес от страна на петричани, празникът премина в приятна атмосфера и добро настроение до късно след обяда.

 

През 2018 година в село Петрич няма родени бебета, но на празника бяха поканени бабите на новородените внучета, чийто семейства са от село Петрич – Надка Ангелова и Йордана Бербатова, които се радват на щастливи внуци и правнуци. На най-новата баба в Петрич Надка Ангелова се падна честа да спази старата традиция и поля при измиването на ръцете на доктор Кирил Цветков. Древното тайнство тя извърши под плодно дръвче. Той получи и специални подаръци.

Поздрави отправи кметът Николай Лилов. Библиотекарят Ненка Узунова прочете информация за Деня на родилната помощ, а самодейката Йорданка Ненова рецитира стихотворение. На двете деца, момченцето Антоан и момиченцето Станислава, също бяха дарени подаръци, които получиха техните баби, тъй като те не присъстваха на празника поради лошото време и грипната епидемия.

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031