МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

В осем селища от региона на 6 май празнично и тържествено бе честван Гергьовден. Денят на Св. Георги отбелязаха жителите на Копривщица, с. Антон, с. Душанци, Пирдоп, Златица, с. Чавдар, Смолско и Петрич. Навсякъде бяха приготвени обредни гозби и раздадени на миряните и участващи в тържествата граждани.

В гр. Златица архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Йордан Георгиев отслужи тържествена света литургия в чест на светеца – воин, патрон на храма и за 160-годишнината от освещаването на златишката църква през далечната 1859 г. На богослужението присъстваха кметът на общината инж. Магдалена Иванова, общински съветници, именници и техни близки, жители на града. Някои от тях получиха причастие от свещеника и бяха помазани със свето миро. Жертвената гозба за празника на патрона на църквата бе приготвен от Филатка Рашева и нейни помощници от Златица. 

 

На 6 май и в 162-годишния храм „Св. Георги Победоносец” в село Петрич, беше отслужена тържествена света литургия, посветена на деня на патрона на храма. Празникът беше организиран от църковното настоятелство и кметството в село Петрич. Тържествената света литургия беше изнесена от отец Ангел от град Панагюрище, а на нея присъстваха жители и гости на бунтовното средногорско село. Те си запалиха по свещ за здравето и берекета на семействата си.

За честване храмовия празник на църквата в село Петрич, две овце и едно агне бяха жертвани за традиционната гозба, приготвена от главния готвач баба Цона Домусчиева, а нейни помощници бяха Величка Миндилова и Иванка Юрукова. Двете овце бяха дарени от пастирите Стоян Раков и Делчо Генов. Агне за здравето на цялото си семейство предостави на настоятелството именникът Георги Юруков.

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031