МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 25 май се състоя „Поход по стъпките на Бенковски“, който беше част от Календарния план на „Туристическо дружество Свещи плаз – 2013“ - Златица. Групата тръгна в 6:30 сутринта от двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в града. С джипове  преминахме през с. Църквище, гр. Етрополе и с. Ямна и продължихме до местността „Кордела“. Там се срещнахме с група приятели от ТД „Старопланински турист“ – гр. Етрополе. Заедно продължихме пеша по пешеходния маршрут „По стъпките на Георги Бенковски“. Той преминава през красиви местности в резерват „Боатин“, които е част от Национален парк „Централен Балкан“.

 

След двучасов преход пристигнахме в местността „Костина“, от землището на село Рибарица, където се провежда ежегодна панахида в памет на загиналите четници и войводата Георги Бенковски. Особен интерес предизвика възстановката на бойните действия по време на Априлското възстание. На събитието присъства вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

От името на Туристическо дружество „Свищи плаз – 2013“, цветя пред паметника на загиналите поднесоха най-малките участници в похода – второкласниците Електра и Денислав. Завърнахме се в родния град заредени с положителна енергия и патриотична гордост.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728