МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

На 2 март пред паметника – костница в центъра на село Петрич, по инициатива на ръководствата и служителите на кметството и читалище „Оборище”, заедно с Пенсионерския клуб „Искра”, се състоя паметно честване, посветено на 142-годишнина от Освобождението на България от турско иго. В програмата бяха включени песни и стихове, посветени на хилядите загинали руски и български войни. Тя бяха представени от певческата група към местната културна институция. Слово за празника, поднесе Тотка Ангелова – временно изпълняваща длъжността „Кмет”. Литературна композиция беше представена от самодейците на читалището. На мемориала бяха поднесени венци и цветя от кметството, читалище „Оборище” и пенсионерския клуб и признателните жители на селото.

Присъстващите държаха в ръцете си и запалена свещ в памет на загиналите, изразявайки своята благодарност от героизма българските и руските войни, за да бъдем свободни днес. Разноцветна заря огря небето над село Петрич.

 

На следващия ден, 3 март, беше изразена почит към паметта на двамата руски генерала Василий Василиевич Каталей и Дмитрий Алексеевич Философов, загинали в близост до село Петрич. По идея на читалище „Оборище” дванадесет ентусиасти посетиха мемориала в местността „Мурта“ с организиран поход от село Петрич. Останалата група пристигна на мястото с автомобили. Сред петричани и бенковчани беше и кметът на Община Златица инж. Стоян Генов. Той поздрави присъстващите на възпоменателното честване, като призова да се замислим за жертвата и героизма на руските богатири, дали живота си за нашата свобода.

Да поднесе цветя на паметника беше дошъл и инж. Добри Цветков – зам.-председател на Надзорния съвет на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” АД. На поклонението имаше гости от съседни области, дошли да изразят почитта си към двамата руски генерали. Ва мемориала бяха поднесени венци и цветя от признателните потомци на свободните българи.

 

 

 

 

Март 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031