МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 При представянето на здравните кабинети в съставните на Община Златица селища, кметът инж. Стоян Генов отговори и на журналистически въпроси. Той съобщи, че по предписание на ръководителя на Регионалната инспекция за околна среда и води в Софийска област Ирена Петкова, на сметището за твърди битови отпадъци край града е въведена стриктна система за контрол на достъпа.

 Монтирани са турникет-система и видеокамери, което позволява на институцията в реално време да наблюдава случващото се на депото. Инвестицията е на Сдружението на седемте общини от района „Средногорие Еко“, и не е част от проекта, който в момента се реализира за изграждане на сепарираща и компостираща инсталации на депото. Тяхното строителство продължава с предвидените по линейния график действия. В началото на следващия месец ще започне и извършването на проби на двете инталации.

 Кметът на Община Златица заяви, че се ще търси възможност за обособяване на терен за депониране на строителни отпадъци, какъвто в момента не съществува и не е предвиден в първоначалния проект на съоръжението. Друга необходима стъпка за обекта, която трябва да бъде направена, е гарантиране на постоянно водозахранване на територията на сметището. В момента за всички нужди – оросяване на терена, за битови нужди, вода се осигурява с цистерни.

 Инж. Генов посочи, че има възможност това да бъде направено, като се използва прокарания преди години от „Аурубис България“ водопровод за водопоище на животни в местността „Бакаджик“. Идеята е той да бъде продължен до мястото на депото. Изпълнението на това намерение е свързано с провеждането на задължителните процедури като изготвяне на проект, съгласуването му със съответните инстанции, осигуряване на средства и др.

 Представителите на медиите в Средногорието имаха възможност при посещението си в село Карлиево да се запознаят и с извършващия се в момента ремонт на сградата на кметството и на читалищните помещения. Екип на „Елаците-Мед“ работеше усърдно по полагането на ламинат и напасване на дограмата на сградата, както и по обновлението на стаята на кметския наместник. Дейностите са за сметка изцяло на компанията, която съдейства на общината по създаването на съвременни условия за работа и предоставяне услуги на жителите на село Карлиево на кметската институция и на читалищните дейци.   

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728