МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Приключи вторият етап от засаждането на нови дървесни видове по главните улици на град Златица. На 5 ноември общински съветници, водени от председателя на ОбС – инж. Любомир Цветков, работещи в местната власт, членове на клуб „Традиция“ в града и живеещи по ул. „Владислав Варненчик“ и ул. „Софийско шосе“ засадиха 76 дръвчета кълбовидна акация и червена декоративна слива в подготвените предварително от служители на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед“ ями в тротоарните площи на двете улици. Дърветата са закупени от общината, а изборът на видовете е по препоръка на специалисти поради тяхната малка коренова система, която няма да поврежда прилежащите пространства и пътната настилка с израстването на дърветата през годините.

 Участващите в засаждането работиха от кръстовището на ул. Владислав Варненчик“ при моста на река Кору дере, а по ул. „Софийско шосе“ до парк „Пещерата“. Те поставиха укрепителни стълбчета около младите фиданки, затрупаха корените им с допълнителни количества почва, за да могат да се развиват в подходяща за тях среда. Работата в тази насока ще продължи през пролетта, заяви Вера Додова от общинската администрация. Тогава ще бъдат доставени и залесени оставащите 137 фиданки от различни дървесни видове, с което изпълнението на проекта по възстановяване озеленяването на Златица ще завърши.  

 

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728