МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Проведе работна среща в Община Златица

  На 24 юни гост на Община Златица бе Негово превъзходителство Лукаш Кауцки – посланик на Чешката република в България. Пред сградата на общинската администрация той бе посрещнат от кмета инж. Стоян Генов. Домакинът представи на своя гост ръководството на местната власт – председателят на ОбС инж. Любомир Цветков, зам.-кмета инж. Иванка Ангелова, кметските наместници на Карлиево, Петрич и Църквище – Ненко Миндилов, Мария Ангелова и Тотка Стойкова, директора на Дирекция „Обща администрация“ Анна Ланкова и ръководителя на Марчинг бенд „Марчинг старс“ Тодор Цачев, както и екипа на ОбА. 

 Негово Превъзходителство Лукаш Кауцки е 39-годишен, доктор по обща история на Карловия университет в гр. Прага. В сферата на външните работи на Чешката Република работи от 2013 г. От 2014 г. е зам.-министър на МВнР на Чехия. През 2019 г. е посланик на своята страна в Република България.

 Инж. Стоян Генов и Негово Превъзходителство д-р Лукаш Кауцки поднесоха цветя на паметника на загиналите жители на Златица във войните за национално освобождение и обединени 1912 – 1913 и 1915 – 1918 г.

 Малко по-късно в залата на общината инж. Стоян Генов, заедно с представители на администрацията и кметските наместници на съставните селища, проведе работна среща с госта. Инж. Генов запозна Негово Превъзходителство д-р Лукаш Кауцки с приоритетите в работата и проблемите на общината, спря се на моменти от миналото на Златица и на културно-историческите обекти, които представляват интерес за посетителите от страната и чужбина. Акцент в представянето му бе партньорството с големите компании, развиващи дейност в Средногорието и подкрепящи местната власт, създаването на здравни кабинети в трите села Петрич, Карлиево и Църквище, грижата за възрастните хора, за децата и младежите, за образованието и др. Сподели и свои лични спомени от посещенията си в родната страна на госта по време на своето ученичество.

 За красотите на своите селища говориха и кметските наместници, а г-жа Анна Ланкова запозна д-р Кауцки с обслужването на бюджета и възможностите на местната власт за реализиране на проекти.

 Кметът инж. Стоян Генов, насочи вниманието към общи инициативи и дейности, които могат да бъдат реализирани съвместно в бъдеще, каквато практика вече има в страната между чешки компании и български общини.

 Негово Превъзходителство д-р Лукаш Кауцки прояви интерес към опазването на природата в района, рециклирането на битовите отпадъци, развитието на спорта и дейностите с младите хора. Той изрази желание в удобно за двете страни време отново да гостува отново в Община Златица, да се срещне с жители на съставните ѝ села, както и да се запознае с красивата местна природа, исторически забележителности и старини.

 Работната среща завърши с покана от страна на д-р Кауцки за посещение на посолството на Чешката република у нас от представителна група на Община Златица за задълбочаване на контактите и набелязване на проекти за съвместна дейност.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930