МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 По идея на настоятелството и служителите на читалище „Оборище“ в село Петрич, Община Златица, през миналата работна седмица беше даден старт за изпълнението на организираната благотворителна кампания „Работилницата на баба Марта“. Идеята е по време на инициативата да бъдат изработени красиви бели и червени мартеници.

 Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят всеки вторник от 8:00 часа и неделя от 13:00 ч. в библиотеката на културната институция, като изискването е да бъдат спазвани противоепидемичните мерки, наложени от държавната власт във връзка с борбата с разпространението на коронавируса.

 От читалище „Оборище“ – Петрич заявяват, че изработените първомартенски символи, ще бъдат предлагани за продажба на 21, 22 и 26 февруари от 10:30 часа на площада „20 Април“ в селото. Събраните средства от благотворителната кампания „Работилницата на баба Марта“ ще бъдат използвани за финансиране на друга благотворителна кампания „Възстановяване на релефа на карта на България в училищния двор“.

 Инициативата по този проект е стартирана от родолюбиви петричани. Релефът на картата в училище „Лейди Странгфорд“ е направен в началото на 60-те години на ХХ век, и е дело на учителите Кръстьо Шентов и Иван Буров. Желанието на родолюбивите жители на селото е тя да се превърне в една от атракциите за гостите на бунтовното село, при посещенията им него.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930