МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

Наградиха осемдесет и четири ученици

 

През миналата седмица приключи конкурсът, обявен от компаниите „Геотехмин“ и „Елаците-Мед“, в седем учебни заведения в шест от общините от региона, в които дружествата развиват дейност – Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Чавдар и Челопеч. За шеста поредна година фирмите стимулират творческите изяви и талант на учениците чрез своята социална програма. Тази година конкурсът бе на тема „Съкровища от миналото“ и започна през месец март. В дните от 16 до 18 май наградите на най-добрите участници в него, бяха връчени на официални церемонии, състояли се в седемте училища.

Тричленно жури – художникът Васил Горанов, литературният редактор Любов Шишкова и журналистът и ПиАр специалист Красимира Янева, оценяваха работите на учениците, представили свои статии, очерци, разказ, интервюта и рисунки, в двете категории – първи – четвърти и пети – седми клас.

 

На 16 май бяха наградени най-добрите творби на учениците в СУ – Копривщица и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ф- Златица. На следващия ден – 17 май, директор „Обогатителен комплекс“ на „Елаците-Мед“ инж. Стойно Стойнов връчи наградите – таблети, книжки и приспособления за компютри и мобилни телефони на победителите в конкурса от училищата в с. Мирково, с. Чавдар и с. Челопеч. А на 18 май своите награди получиха и възпитаниците от учебните заведения в гр. Етрополе. Той бе подпомаган от Диана Марини“ от отдел „Връзки с обществеността“ на „Геотехмин“ – София, и Мариана Иванова от отдел „Човешки ресурси“ в „Елаците-Мед“ – с. Мирково.

Победителите в седемте училища са осемдесет и четири, като отличените за първо място в трите категории – рисунка, интервю и статия, са двадесет и осем. На второ място с различни награди за своите авторски произведения са възнаградени двадесет и седем ученици, а на трето място са класирани работите на двадесет и девет деца от двете възрастови групи.   

Конкурсът СЪКРОВИЩА ОТ МИНАЛОТО, който Елаците-Мед  и Геотехмин ООД стартираха през март тази година в седем училища-партньори в Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Челопеч и Чавдар, завърши. Той се провежда за трета поредна година и се финансира от двете дружества.

В категориите рисунка, статия или интервю се състезават ученици от първи до седми клас от училищата в регионите, в които двете дружества развиват дейност.
От 16 до 18 май 2017г. ще бъдат връчени наградите на победителите по училища. Тричленно авторитетно и независимо жури, съставено от Васил Горанов, художник, Любов Шишкова, редактор по литература в Издателство „Просвета“ и Красимира Янева, PR, с 14 години журналистически опит,оцени и класира работите на учениците и определи 84 победители в трите категории – рисунка, интервю и статия.

Отличените на първо място са 28, на второ – 27 и на трето – 29.

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31