МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Изборният ден в седемте общини от Средногорието премина спокойно, без да има струпване на хора пред залите за гласуване. Бяха формирани 41 секционни избирателни комисии, от които една в МБАЛ – Пирдоп и две подвижни – по една в Пирдоп и в Община Челопеч.  Към 9:30 часа в Златица в 11-те СИК – в града и в трите съставни села Карлиево, Петрич и Църквище, към 09:30 ч. вече имаше подадени по 30 – 40 гласа. В Първа СИК от 670 записани в списъка, бяха упражнили правото си за избор на президент и вицепрезидент 45 от тях. Във Втора секция от 440, гласувалите бяха 20. В СИК № 3 – най-голямата Златица, сутринта бяха гласували 54 граждани. В Четвърта своя вот бяха изразили 38 души, в Пета 53, в Шеста 49, в Седма – 38 души.  Между 12:30 – 13:00 часа, избирателите, явили се пред машините за гласуване, в Първа секция вече бяха 114, във Втора – 90, в Трета – 126 души, в Четвърта секция – 107 души, в Пета – 115, в Шеста – 120. Оказа се, че в Седма СИК машинното гласуване е прекратено поради техническа повреда на устройството и избирателите упражняваха правото си на вот с хартиени бюлетини. Заради забавянето, докато пристигне решението на ЦИК, гласувалите в тази секция по обяд бяха едва 80 души. В Секция № 3 Йорданка Тодорова отбеляза рождения си ден като член на комисията и беше усмихната и доволна, че може да почерпи толкова много хора. Към 20:00 ч., от общо 4733 избиратели, за президентската двойка Радев – Йотова бяха дали своите предпочитания 1242 гласували, а за проф. Герджиков и Митева – 481 жители на общината. Прочети още...
   |   

 

Празникът на българската община в Златица беше отбелязан по един интересен и запомнящ се начин. Точно на 12 октомври в общинската администрация се проведе инициативата на „Джуниър Ачийвмънт“ „Мениджър за един ден”. Ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски” и АТПГ – Златица влязоха в ролите на общински ръководители.

Анна Георгиева от АТПГ и Йордан Терзов от СУ „Св. Паисий Хилендарски” имаха трудната и отговорна роля да бъдат последователно кметове на общината. Мартин Тодоров от АТПГ бе председател на Общинския съвет, Ивайла Дуралиева от СУ „Св. Паисий Хилендарски” зае длъжността на директор на Дирекция „Обща администрация”, Добрин Евтиминов от АТПГ беше в ролята на директор на Дирекция „Специализирана администрация”.

 

Младите хора, които се представиха отлично на своите позиции, получиха сертификати за участието си в инициативата, които им бяха връчени от менторите. На младите кметовете това беше инж. Магдалена Иванова – действащият кмет на община Златица, на председателя на общинския съвет беше титулярът на позицията инж. Асен Плахов, на мениджъра от Дирекция „Обща администрация”, беше Анна Ланкова – главен счетоводител на общината. А на мениджъра в Дирекция „Специализирана администрация” беше Благой Коев.

Младежите и девойките си тръгнаха от общината удовлетворени от работния ден. Те разбраха, че е трудно да бъдеш ръководител, но когато имаш желание и дръзновение за работа, можеш да постигнеш много добри резултати.

По повод празника на общината Поздравителни адреси до община Златица бяха изпратени от д-р Маргарита Гетова – изпълнителен директор на МБАЛ – Пирдоп и от директора на АТПГ инж. Величка Баланова.

Същия ден възпитаници от двете средни учебни заведения се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ и като служители в читалищната библиотека. За организацията на работата в културната институция те бяха запознати от председателя на настоятелството Нели Михайлова, секретаря на читалището Дочка Белишка и от завеждащия библиотеката Димитър Овчаров.

В Община Пирдоп бизнесменът Светослав Готев изненада работещите в общинската администрация, като подари на всички по една специално надписана чаша и поднесе поздравления за професионалния им празник.

 

 

 

Декември 2021
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031