МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

В ранната утрин на 6 май, Гергьовден отец Йордан Георгиев огласи Божия храм с празнична литургия, посветена на храбрия светец и патрон на църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец“.

Миряните окичиха портите със здравец и росни китки и се отправиха към  черквата да се пречистят и да запалят свещици за здраве и благополучие. Всеки остави своя дар пред светите икони и се помоли за семейството си, за близки и приятели, за себе си на Победоносеца.

 

Архиерейският наместник поръси присъстващите християни със светена вода и извърши тайнството на светото кръщение на малки бебета в лоното на православието. Родителите споделиха, че са чакали именно този голям пролетен празник, за да кръстят децата си, но пожелаха анонимност.

В двора на черквата на огнището къкреше жертвеният корбан, чиято майсторка Филатка Рашева, заедно със своите помощнички Димка Георгиева и Пенка Йорданова се грижеха той да стане вкусен и ароматен от многото традиционни подправки, които трите бяха приготвили за гозбата. След тържествената литургия миряните се наредиха, за да вкусят от нея и да си вземат за дома, за да я опитат и близките им.

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031