МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

В рамките на културните празници за 2018 на Община Златица, на 11 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, в читалище „Христо Смирненски“ се състоя премиерата на постановката „Дядовата Славчова унука“ по едноименната повест на Тодор Влайков. Постановката е дело на самодейците от театрален състав „Мара Пенкова“. Адаптацията е на Мария Овчарова, сценографията е от Ивелина Делкова, а режисьор на спектакъла е Веселин Рогачев. По музикалното оформление работи Димитър Овчаров, а за художественото осветление се погрижи Иван Иванов.

 

Постановката се състоя със специалното участие на Женски хор „Златолира“ и Танцова формация „Изгрев“. В ролите на Влайковите герои се превъплътиха Калина Джамбазова - Райка, Николай Кузманов - Ненко, Веселин Рогачев – дядо Славчо, Теодора Орлева – лелка Младенчовица, Росица Власакова - Донка, Петрана Делкова - стрина Джамбазовица, Георги Боянов – дядо Минко и Канстантина Медарова - Тинка.

Екипът на Самодеен театър „Мара Пенкова“ се представи чудесно и зарадва публиката с талант, експресивност и много положителна енергия. Самодейците получиха бурни аплодисменти и цветя от зрителите, които ентусиазирано ги поздравяваха за успеха.

Благодарност към самодейците изказа Нели Михайлова – председател на читалищното настоятелство. Г-жа Михайлова говори и за Деня на Св. Св. Кирил и Методий, който е празник и на читалището. На 11 май се навършиха 129 години от основаването му през 1889 г.

 

 

 

Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031