МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

Започнаха успешно новата състезателна година

 

Отново медали за децата от пирдопския клуб по карате. На 16 март в град Бургас се проведе национално индивидуално и отборно първенство по „Шотокан Карате До“. Там младите каратеки завоюваха много медали в различните дисциплини.

Никол Петрова се закичи със злато на „Ката“ и сребро на „Кумите“. Алиса Камбер спечели сребро на „Кумите“ в индивидуалните игри и бронз на „Ката“ в отборните. Цонка Джамярова завоюва златен и бронзов медал на „Ката“, съответно в индивидуалните и в отборните състезания. Ивана Маринова се завърна със сребро на „Кумите“и с бронз в отборните игри на „Ката“. Деница Тодореова успя да се пребори за злато на „Ката“, сребро на „Кумите“ в индивидуалните игри, както и сребро на „Ката“ в отборните. Кристияна Тодорова спечели сребро на „Ката“ в отборните игри. Камелия Лещарова се закичи със златен медал на „Ката“, сребро на „Кумите“ и два сребърни медала в отборните игри. Иван Георгиев, Мартин Бобев и Кристиян Бонев се завърнаха от националното първенство съответно с по два бронзови и по един сребърен медал. Пламен Лещаров спечели бронз на „Кумите“ и сребро на „Ката“ в отборните игри.

 

Две от младите надежди на каратето от пирдопския клуб участваха и на турнира „Никон Оупън“ в София. От състезанието Анастасия Савова се завърна със златен, а Ива Георгиева с бронзов медал.  

Ден по-късно – на 17 март, отново в Бургас, се проведе и състезанието за купа „Ронин“. В битките на татамито взеха участие две от най-малките пирдопски каратеки. Тина Димитрова и Никол Христова се представиха отлично и завоюваха бронзови медали.

Междувременно сенсей Ресми Бобев стана част от състезанието за купа „Босфор“ в Истанбул, където беше съдия. На следващия ден той се състезава и в двете дисциплини – „Ката“ и „Кумите“, като се завърна у нас с два бронзови медала.

По думите му годината за всички негови възпитаници започва доста успешно, а тепърва предстоят много вълнуващи състезания, които ще донесат още медали на пирдопските каратеки.

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031