МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

Спортна зала „Гроздан Шентов“ на АТПГ – Златица в неделя 14 април, бе домакин за шести път на традиционния пролетен турнир по спортни танци „Средногорието танцува“. Празникът на стандартните и латино танците бе под патронажа на кмета на Община Златица инж. Магдалена Иванова и се проведе с подкрепата на „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Главни организатори на турнира, който за втора година бе и международен, бяха изпълнителният директор на Клуб по спортни танци „София Данс“ Иван Терзиев и неговият колега – ръководителят на Клуб „Средногорие Данс“ – Златица Стойчо Соколов.

Пред многобройната публика от почитатели на този спорт и родители на изпълнителите, своето майсторство в танците изявиха над тридесет танцови двойки – начинаещи и напреднали, разпределени на няколко категории по своята възраст – до 7 години, до 9, до 11, до 13 и над 13 години и от клубове от цялата страна и гости от клуб „Динамик“, гр. Куманово, Република Северна Македония. След изпълненията на двойките в дисциплината „Комби“ при най-малките и начинаещи танцьори – до 9 години, златният медал и купата заслужиха Ема Петрова и партньорът й Владимир Владимиров от клуб „Дива Денс“ – София, следвани от Ева Ганчева и Антоан Василев от „Средногорие Данс“ и Рая Бакоева и Алекс Борисов от клуб „София Данс“.

 

При двойките до 11 години на първо място журито класира Александра Александрова и Георги Александров от Клуб по спортни танци „Стъпка по стъпка“ – Перник. Със сребърните медали сред шестте двойки, изявили се на дансинга, се окичиха Татяна Македонска и Александър Господинов от клуб „Артефакт“ – Плевен, а бронзовите спечелиха Елена Цанева и Атанас Делчев от клуб „Проданс“ – София. В тази възрастова група на четвърто и пето място са домакините от клуб „Средногорие Данс“ Виктория Велкова и Васил Славчев, и Елеонора Нанкова и Павел Георгиев.

В латино танците до 9 години златото и купата спечелиха Денислава Димитрова и Тонислав Трифонов от клуб „Харизма“ – Враца, които завоюваха първото място и в дисциплината „Стандартни танци“. В същите две дисциплини в групата до 11 години победители станаха Виктория Георгиева и Антон Анев от клуб „Проданс“ – София. В категорията до 13 години златните медали и купите за шампион на турнира „Средногорието танцува 2019“ бяха за Анжелика Кръстева и Матьо Кръстев от „София Данс“.

При най-големите – над 13 години, в латино танците  победител е двойката Надежда Велкова и Павел Трифонов от „София Данс“, следвани на второто място от Никол Александрова и Филип Тамбуев от клуб „Средногорие Данс“ – Златица, а бронзовите отличия спечелиха Татяна Мечинова и Борислав Гребенаров от „Дива Данс“ – София. При стандартните танци златните медали заслужи същата двойка, а сребърните медали завоюваха Татяна Мечинова и Борислав Гребенаров, а бронзовите Ивон Комитова и Антон Милев от „Средногорие Данс“.    

В следобедните часове на деня на дансинга в залата уменията си в различните видове спортни и латино танци показаха соло момичета в категориите до 7 години, до 9, до 11 и над 11 години. Пред публиката с демонстративни изпълнения се представиха двойките Станислав Шутилов и Памела Маринова, и Владислав Божилов и Надя Илиева, шампиони от различни първенства и турнири у нас и в чужбина от клубовете „София Данс“ и „Средногорие Данс“.

Изпълнителният директор на Клуб по спортни танци „София Данс“ Иван Терзиев изрази удовлетворението си от участието на много танцови двойки и индивидуални изпълнители. Г-н Терзиев отправи благодарности към общинското ръководство на Златица и инж. Магдалена Иванова, както и на „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за подкрепата на турнира, което правят всяка година. Радващо е и има видимо израстване на танцовите умения на двойките и индивидуалните изпълнители, като особено забележимо е това на състезателите от Средногорието. Техните изяви популяризират този красив и привличащ все повече деца спорт, каза Иван Терзиев.        

 

 

 

Февруари 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728