МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

Най-добрата българска лекоатлетка при девойките – старша възраст, у нас – Елица Тодорова, стартира успешно новия състезателен сезон на открито. На турнира „Нови звезди“, проведен на базата на Националната спортна академия на 18 май, тя участва в бяганията на 1500 м., съобщи треньорът на пирдопчанката Ваньо Масларски.

Състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ е получила покана от организаторите за надпреварата и тя за пореден път доказа класата си, своя талант на бегач и високите възможности на пистата. Въпреки че, по думите на треньора Ваньо Масларски, тя не е вложила максимума от себе си, съобразявайки се с останалите си противнички, Елица Тодорова с лекота е спечелила първото място и златния медал, изпреварвайки втората атлетка, пристигнала на финала, с около 30 секунди. А за дистанция от 1500 м. това е доста време и разстояние на пистата.

 

Елица направи добър старт, каза г-н Масларски, като пожела на своята възпитаничка в предстоящите и стартове също всичко да бъде наред. Тази събота и неделя, пирдопската състезателка ще участва на националния шампионат за юноши и девойки под 20 години (старша възраст), на който той очаква отново отлично представяне и първи места от Елица Тодорова.

Треньорът сподели, че на 18 май първо състезание от висок ранг и на открито са имали и момичетата от отбора до 14 години. Аника Атанасова, Станислава Проданова и Надежда Асенова са участвали на състезанието по четирибой – 60 м. гладко бягане, 60 м. с препятствия, дълъг скок и 600 м., на стадиона на НСА. Сред повече от 175 атлетки на тяхната възраст те са се класирали в средата на голямата група, а най-малка от всички е била Станислава. Състезанието е било изключително тежко, тъй като е започнало рано сутринта и завършило в късния следобед. Момичетата на Пирдоп са се представили добре, тъй като тяхната подготовка не е насочена към четирибоя, а техни противнички са били ученички в спортни училища и паралелки от страната. Въпреки това те са издържали успешно изпитанието и са показали възходящо развитие в своята подготовка

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031