МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

В петък – 13 декември, Спортен комплекс „Хармония“ едва побра десетките състезатели по борба, карате, приложно колоездене, спортни танци и художествена гимнастика, техните треньори и ръководители, родители, близки и приятели, дошли да уважат труда и постиженията им при обявяването на Спортист на 2019 г. за Община Челопеч. Гости на събитието бяха световната рекордьорка по висок спорт и носителка на сребърен и бронзов медал от олимпийските игри в Мюнхен (1972 г.) и Монреал (1976 г.) Йорданка Благоева, Светослав Кръстев – зам.-председател на национално движение „Приложно колоездене“, председателят на ОбС – Челопеч Димитър Въжаров и др. Кметът на общината инж. Алекси Кесяков поднесе на Йорданка Благоева цветя и скромен дар, именитата лекоатлетка изрази приятното си впечатление от мащабите, с които се развива и подкрепя спортът и постиженията на състезателите от клубовете в Челопеч – пример за много общини в страната.  

 

След дефилето на спортистите и кратката загрявка, под ръководството на инструктора по табата Ванина Иванова, започнаха и демонстрациите на състезателите. Първи своите умения с велосипеда показа членовете на  клуба по приложно колоездене. При децата на 10 – до 12 години състезателите му са завоювали трето място в страната, а купите и медалите им връчи Светослав Кръстев. След тях, под ръководството на треньорите си Петър Дойнов и Мариян Бяндов, се изявиха състезателите от „Спортен клуб по борба Челопеч“. Ефектни хватки с манекени показаха всички състезатели. В клуба се подготвят момичета и момчета, девойки и младежи от няколко възрастови групи и категории.

Спортното шоу продължи с връчването на купите и наградите на Община Челопеч на спортиста, заел 10-то място в класацията за 2019 г. – Стоян Барев, състезател от клуб „Стоян Николов“, с треньор Иван Нешков, който по уважителни причини не присъства на награждаването. На девето място в подреждането е Денислава Сарафова от клуба по приложно колоездене. На осмо и седмо място са, съответно, Мирослав Стоянов и Йордан Манев от клуба по борба, които получиха отличията си от Димитър Въжаров.

Какво място в спортния живот на Челопеч показа състезателят по стандартни и латиноамерикански танци Станислав Шутилов. Със своята партньорка Памела Маринова са носители на множество първи места от национални и международни турнири.

Наградите на класираните от шесто до четвърто място в „Спортист на годината 2019“ – Челопеч, връчи Йорданка Благоева. С купите, паричните и предметни награди тя удостои младата надежда на общината в художествената гимнастика Лорена Чотова от клуб „Левски Илиана“. Спортистката бе на квалификации за влизане в ансамбъла и затова тя бе представена на награждаването от своята треньорка. На пето място е състезателката по карате Константина Медарова от Спортен клуб Будо“, а на четвърто - състезателят по борба Йоан Кесяков от СК „Стоян Николов“.

Младите каратеки от клуб „Будо“ показаха съвършенството и техниката, които им помагат за победите на татамито. С кратък видеофилм техният сенсей Добрин Иванов поздрави присъстващите на спортния празник. А демонстрации и умения в бойния спорт направиха бившите шампиони Мирела Илиева и Християн Вътев.

Кметът инж. Алекси Кесяков връчи наградите за принос в развитието и популяризирането на спорта в общината на треньорите по борба Петър Дойнов и Мариян Бяндов, по художествена гимнастика на Ванина Иванова, задочно на сенсей Добрин Иванов, както и на дългогодишния състезател по карате и приложно колоездене Християн Вътев. Спортистът благодари за признанието и пожела на състезателите с труд и постоянство да отстояват и продължават успехите на общината в тази област. Награди получиха и Райна Кьосева – вицешампион от Балканиадата, шампионка при девойките и трета при жените в състезанията по борба, както и Тарек Шеуи – трети в класирането на Световната купа и седми в Европа по масреслинг.

Кулминацията на шоуто бе удостояването на най-добрите спортисти на Челопеч за 2019 г. На трето място в подреждането е Найден Найденов от клуба по борба, завоювал златни медали на турнири в Оряхово, Златица и Царево. На второ място е двойката Памела Маринова и Станислав Шутилов. Носител на приза „Спортист на годината“ в Община Челопеч стана състезателката по лека атлетика в дисциплината крос „Кънтри“ при девойките и жените Радостина Балова. Тя е златна медалистка от държавното първенство при девойките, девета на 22 км. и на 15 км. от световното първенство в Италия, на първо място на крос в София и на призови места в други състезания.

Шоуто завърши с златни фойерверки и много снимки на състезателите и техните треньори.               

            

 

 

 

Февруари 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728