МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

В края на есента на миналата година в с. Челопеч, с подкрепата на кмета инж. Алекси Кесяков, е създаден клуб по спортен брид, а основатели са  Атанас Ангелов, Атанас Тимев, Антон Антонов, Красимир Симеонов, Пламен Христов и Йордан Щерев. За председател на сдружението, което вече е регистрирано в Агенцията по вписванията, е Атанас Тимев. Предстои това да стане и в Българската бридж федерация, в която чренуват 42 клуба, за да може да се включи в турнирите от нейния календар.

Г-н Тимев разказа, че идеята за учредяването на клуба се родила спонтанно, по време на едно негово участие на турнир по спортен бридж в Приморско. Там се срещат с кмета на Община Челопеч, който проявява интерес към състезанието. И когато Атанас Тимев и партньорката му печелят надпреварата, дошло и предложението на инж. Кесяков – да се създаде клуб по бридж в с. Челопеч под негов патронаж. И това станало.

Първите изяви на членовете на клуба са на турнир в Сливен през късната есен на миналата година. Представят се добре измежду участващите около петдесет двойки. И това дава импулс на членовете му да продължат с подготовката и да участват в следващи състезания. Защото, казва Атанас Тимев, – спортният бридж е като шахмата. Изисква се бърза мисъл и постоянство в играта. Много важно е партньорите да се разбират помежду си и да играят като отбор. В клуба те са три – Атанас Тимев и Красимир Симеонов, Атанас Ангелов и Антон Антонов, а Пламен Христов и Йордан Щерев оформят последния тандем.

 

Преди дни те се завърнали от изключително успешното си представяне на Четиринадесетата международна бридж ваканция „ПРО ЕАД 2019“ в Хасковски минерални бани. Състезанието е традиционно и тази година се провело от 29 декември 2019 г. до 6 януари 2020 г. А записаните участници били над 150, в това число и отбори от Румъния, Турция, Финландия и Австрия. Съдии били Валентина Петрова и Разван Спиридонеску от Румъния. Турнирът е много важен и показва нивото на отборите, преди провеждането на държавните първенства.

Представителите на Средногорието, което има трайни и дълголетни традиции в този спорт, заминали за Хасковските минерални бани на 2 януари и се завърнали с няколко купи и медали. През това време са се провели три двойкови и един отборен турнир, разказа Атанас Тимев. В единия двойков турнир той и партньорът му Красимир Симеонов завоювали първото място. В другия – Атанас Ангелов и Антон Антонов са трети. А в третия – за смесени двойки, Атанас Ангелов и съпругата му Мария Ангелова, са втори. В отборната надпревара младият клуб по спортен бридж „Челопеч“ се наредил на пето място, което е безспорен успех за състава му и доказателство, че имат огромен потенциал в този спорт, който предстои да реализират.

Атанас Тимев казва, че той и приятелите му са с опит от над 20 години в любимия спорт. Нивото на българския бридж е много високо, заявява той. България, представителите на Полша, Италия, Израел и САЩ, са най-добрите в света и е трудно да им се вземе турнир от някоя друга страна извън тази група. Показателно е, че в страни като Полша, Холандия и Израел, спортният бридж се изучава в училище, тъй като развива математическото и логическо мислене на учениците.   

За успеха на двойките от Челопеч помагат и много други хора, а на състезанията винаги са придружавани от близки и приятели, които ги подкрепят по време на изявите им. В по-голямата част от подготовката на двойките преминава в градовете София и Варна, където е постоянното местожителство на четирима от учредителите на клуба. Това са двата града, с най-силно изявени отбори и клубове по спортен бридж. В Европа и почти всички останали страни, се съобразяват с нашите участници, където и да се провеждат турнирите.

Бридж клуб „Челопеч“ се подкрепя изцяло от общината, в скоро време членовете му ще се сдобият с екипи. Вече са уточнили програмата си за годината и ще участват в осем турнира през следващите месеци. Надяват се да продължат с успехите и да затвърдят постигнатите резултати от първите си две участия като клуб. Тренировките си провеждат всеки четвъртък в гр. Пирдоп, а председателят Атанас Тимев казва, че клубът е отворен и се приемат нови двойки. Стига да са отдадени на този спорт и да желаят да се включат в състава. И не скрива желанието си, че очаква повече млади хора да проявят интерес към тази игра.    

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31