МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Най-добрата състезателка на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп,  Елица Тодорова, завоюва два златни медала на националния шампионат за юноши и девойки под 20 години. Като бе безапелационен победите на дистанциите 1500 и 3000 м., сред своите връстници, каза за в. „Регион“ нейният треньор Ваньо Масларски.

Първенството се проведе на 25 и 26 януари в зала „Асикс Арена“, като пирдопчанката в първия ден спечели златото на 1500 м. гладко бягане с време 4:41.31 мин., изпреварвайки с повече от десет секунди финиширалата втора атлетка – Петя Ковачева от Клуб „Тангра“ – Варна (4:52.53 мин.). На трето място е Ива Чиликова от СКЛА „Дунав“, гр. Русе, която е спряла хронометрите на 4:56.26 м. В състезанието в тази дисциплина са участвали двадесет атлетки от клубове от цялата страна. Повече конкуренция в това бягане пирдопската атлетка е имала от състезателка от Молдова, участваща извън класирането, но след изминаването на около 1000 м. от дистанцията, тя е изостанала.  

 

В неделя – 26 януари, Елица Тодорова е стартирала и на 3000 м., заедно с още шестнадесет атлетки, като отново е провела отлично бягане. Без да позволи някоя от съперничките й на пистата да се пребори за повече от сребърния медал, пирдопчанката е завоювала първото място пак с впечатляваща преднина пред класираните на второ и трето място, завършвайки с време 10:46.23 мин. Втора е отново Петя Ковачева от клуб „Тангра“ (10:54.14 мин.), а трета състезателката на „Орловец – 93“ – Габрово Маргарита Радева (11:04.85 мин.).

На 1 февруари пирдопската атлетка застана на старт и при жените, на дистанция 1500 м. гладко бягане и отново доказа, че израства като състезателка и успешно се конкурира с по-големите. В оспорваната надпревара на пистата, почти до последните метри тя е била наравно със Силвия Георгиева от Пловдив (4:39 мин.), която благодарение на по-големия си опит, успява да изпревари Елица. Нашата състезателка е завършила втора, със сребърен медал (3:42 мин.). 

Затвърждаването на добрата спортна форма, отличните резултати и завоюваните златни медали са гарантирали на Елица Тодорова включването й в националния отбор за участие на Балканиадата за девойки старша възраст. Състезанието е на 9 февруари в столицата на Република Турция – Истанбул. Пак там, но на 15 и 16 февруари ще е Балканиадата и за мъже и жени, на която пирдопчанката отново ще представя страната ни.

Атлетката и нейният треньор в СК „Средногорски атлет“ – Пирдоп Ваньо Масларски изразиха специални благодарности към изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт и колектива на компанията. С подкрепата на дружеството Елица и нейните съотборнички са имали възможност да проведат отлична подготовка на лагер-сборовете и в столицата, и да участват в стартовете в зала в своите дисциплини. Техните успехи са резултат на доброто и продължаващо през годините партньорство, и помощта, която оказват на спорта в общината от фирмата.       

 

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031